Siirry suoraan sisältöön

Ohjelma

Cecilia Palombo 2018, Suomenlinna.

Viaporin Kekri 2022 kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita! Nähdään ensi vuonna 2023 Kekrissä!

Alhaalta löytyy Viaporin Kekri 2022 – ohjelma.

Viaporin Kekri 2022 ohjelmakartta FIN

Karttaa voi myös skaalata kännykässä suuremmaksi ja voit ladata kuvan talteen.

Tapahtumat 2022

Kekripukin poltto- seremonia

Varvilahti

18:00-18:30,
maksuton

Tule katsomaan, kun murheet poltetaan Kekripukin mukana taivan tuuliin. Tuliryhmä Polte ja Lintukoto esiintyvät polttoseremonian aikana.

Kekripukin polttoa voi seurata Paarlastihuoneen puoleiselta rannalta ja Tykistölahden sillalta.

Lintukoto tarkoittaa alunperin myyttistä paikkaa, joka vanhan uskomusperinteen mukaan sijaitsi kaukana etelässä ja lounaassa, maailman reunalla tai kohdassa, jossa taivaankansi ja maanpinta kohtaavat. Siellä ajateltiin asuvan pieniä olentoja, lintukotolaisia eli taivaanääreläisiä. Uskottiin myös, että muuttolinnut lensivät sinne syksyisin talvehtimaan Linnunrataa seuraten. Nykyään lintukodon ajatellaan tarkoittavan mukavaa, turvallista ja kotoista paikkaa. Viaporin Kekrissä Lintukoto yhdistää musiikissaan tuttuja helsinkiläisiä kaupunkiääni-maisemia vanhojen perinnesoittimien karheankauniisiin sointeihin. Ryhmän puhallinsoittajat kuuluvat Wind on Wind -kollektiiviin, ja tämä esiintyminen onkin osa 10.-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Kirsi Ojala on vanhakantaisiin puhallinsoittimiin erikoistunut muusikko. Hän on kiinnostunut Itämeren alueen musiikillisesta historiasta ja erityisesti puhaltimien roolista osana ihmisten arkea ja juhlaa.

Äänitaiteilija-jouhikonsoittaja Mikko H. Haapoja yhdistää musiikissaan sähköistettyjä perinnesoittimia, Helsingin kaupunkiäänimaisemia ja konekomppeja.

Aino Ojala on klarinetisti, laulaja ja tanssija, joka opiskelee musiikkiteatteria ja on aina valmiina hyppäämään kiinnostaviin projekteihin tyylilajista riippumatta.

Veera Katila on klassisen pohjakoulutuksen saanut klarinetisti, joka on sittemmin sukeltanut kansanomaisten puhaltimien maailmaan. Hänen uusimpia aluevaltauksiaan ovat liru, mänkeri, munniharppu ja puusarvi.

Tuliryhmä Roihu jatkaa Viaporin Kekrissä tulen manipuloimista osana pukinpolttoseremoniaa. Roihun kolme esiintyjää sytyttävät välineensä ja aloittavat tanssin hämärän laskiessa Varvilahden ylle. Kuuletko liekkien kuiskauksen? Esitys klo 18 aikoihin.

 
#tyliryhmäroihu #roihushow

Kotisivut

Tapahtuman järjestäjät ohjaavat yleisön suositelluille alueille Suomenlinna-museon puoleiselle rannalle ja Tykistölahden sillalle katsomaan Kekripukin polttoseremoniaa. Liiku varoen veden äärellä ja varo liukastumista. Valvo lasten liikkumista koko ajan. Kiitos, että noudatat ohjeita!

Kekrin_Tähtiretki

Opastus: Kekrin tähtiretki

Kuivatelakan näköalatasanne

19:00-20:00,
LOPPUUNVARATTU

Koe tähtitaivas Suomenlinnan yllä. Ursan tähtiretkellä tutustutaan syksyn tähtikuvioihin ja planeettoihin, sekä niiden paljastamaan maailmankaikkeu-denrakenteeseen. Retken aloituspaikkana on kuivatelakan näköalatasanne. Tähtiretki on maksuton, mutta vaatii ennakko-ilmoittautumisen. Kierroksesta vastaa Tähtitieteellinen yhdistys ja Ursa ry.

Kotisivut: 
Ursa 

Maksuton, vaatii ennakkovarauksen, sillä paikkoja on rajallinen määrä. 
Ilmoittautuminen
 
aukeaa 30.10.2022 noin klo 12. Paikan varaus tästä.

Opastus: Kuolon kello kumahtaa

Sotamuseon
Maneesi

16:00,
varaathan paikkasi!

”Kuolon kello hiljaa kumahtaa”- Kummitukset, kuolema ja kuolemanrituaalit itsenäisen Suomen sodissa tulevat tutuksi opastetulla kierroksella.
Kierros on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen Sotamuseon lipunmyynnissä.

Kotisivut: 
Sotamuseo

Kierros on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen lipunmyynnissä. Mukaan mahtuu 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Sisäänkäynnin edusta on kalteva, ja siinä on pieniä tasoeroja, jotka ovat hankalia ylittää pyörätuolilla. Ovet ovat suuret ja raskaat avata, mutta henkilökunta auttaa mahdollisuuksien mukaan. Näyttely on yhdessä kerroksessa, ja näyttelytilassa on istuimia levähtämiseen. Museossa on esteetön wc.

Koko perheen haamujahti

Sotamuseo

11:00-20:00,
maksuton

 

Leikkisät haamut valtaavat Sotamuseon kekrin aikaan! Pystytkö löytämään ne kaikki? Haamujahti on kivaa tekemistä koko perheelle. Tavoitteena on löytää kaikki näyttelyssä piilottelevat haamut. 

Toimi näin:
Pyydä lipunmyynnistä museokierrokselle mukaan leikkisä haamujahti Sotamuseon perusnäyttelyyn. Jokaisen haamun kohdalla on kirjain. Kerää kaikki kirjaimet ja muodosta niistä suomenkielinen sana. Näytä lopuksi saamasi sana lipunmyynnissä ja saat pienen herkullisen palkinnon! Mutta kiirehdi, palkintoja on rajallinen määrä!

Sisäänkäynnin edusta on kalteva, ja siinä on pieniä tasoeroja, jotka ovat hankalia ylittää pyörätuolilla. Ovet ovat suuret ja raskaat avata, mutta henkilökunta auttaa mahdollisuuksien mukaan. Näyttely on yhdessä kerroksessa, ja näyttelytilassa on istuimia levähtämiseen. Museossa on esteetön wc.

Valosirkus Spektri

Lauttaranta

19:00 ja 19:40,
maksuton

Valosirkus Spektri on Vannetanssi-yhdistyksen esiintymisryhmä, joka tekee LED-välineillä värikkäitä ja näyttäviä valoesityksiä joka sopii koko perheelle. 
Esitykset ovat klo 19 ja 19.40, ja kestää noin 15 min/esitys. 
Lämpimästi tervetuloa katsomaan! 

Murheiden kerääjät

Leikkipuiston risteys, Paarlastihuoneen edusta

14:00-17:00

maksuton

Kerää rohkeutesi ja kohtaa murheesi, kirjoita ne sen jälkeen paperille ja jätä Murheiden Kerääjälle inhimillisyyden antina. Kerääjät löytyvät kahdesta paikasta saarelta tapahtupäivän aikana: Paarlaasti huoneen edustalta ja leikkipuiston risteyksestä. Kerätyt surut poltetaan Kekripukin mukana.

Tilateos: Vangitut varjot

Myllysali

14:00-22:00,
maksuton

Tilateos koostuu Tellervo Viitaniemen ja Mari Von Boehmin Suomenlinnan historiaan liittyvistä teoksista. Voit osallistua yhteiseen teokseen jättämällä viestisi kaivatulle. Viestit voivat päästä äänen illan ääni-impovisaatiopajassa. Huomioithan, että Myllysalissa järjestetään ohjelmia klo 14:00, 16:30 & 19:00, jolloin tilan ovet suljetaan ohjelman ajaksi.

 

Myllysalin wc-tilat sijaitsevat yläkerrassa. Lähin inva-wc sijaitsee noin 50 metrin päässä Myllysalista.

Konsort Karhea - kaihoisia lauluja

Myllysali

16:30,
maksuton

Myllysalin hämärissä kaikuvat sävelet aikojen takaa, kohtaloista ja rakkaudesta kertoen.

 

Tellervo Viitaniemi, kantele, harppu ja laulu, Matti Takala, luuttu, oud ja laulu, Susanna Tollet, kampiliira, nokkahuilu ja laulu, Jussi Kaisjoki, trumpetti, perkussiot ja laulu, Mari von Boehm, jouhikko, perkussiot ja laulu sekä vierailijoina Christer Hackman, darbuka ja Venla von Boehm, laulu. Oman heijastuksensa musiikkiin tuo Tellervo Viitaniemen ja Mari von Boehmin teoksista koostuva installaatio Vangitut varjot.

Myllysalin wc-tilat sijaitsevat yläkerrassa. Lähin inva-wc sijaitsee noin 50 metrin päässä Myllysalista.

Ääni-improvisaatio-paja: Kaipaus

Myllysali

19:00, 
maksuton

Improvisaatiota harjoitellaan yhdessä kehon rytmein, yksinkertaisin soittimin ja omalla persoonallisella äänellä. Improvisaatiossa voidaan käyttää päivän aikana jätettyjä kaivatuille jätettyjä viestejä herättämään Myllysalin kaikuja. Voit tulla improvisoimaan tai kuuntelemaan. Pajan ohjaajina Mari von Boehm & Saaramaija Zórawski.

 

Myllysalin wc-tilat sijaitsevat yläkerrassa. Lähin inva-wc sijaitsee noin 50 metrin päässä Myllysalista.

Vesibussilla Kekriin

Kauppatori / Tykistölahti

 

JT-Linen tunnelmallinen vesibussi Amiraali liikennöi Viaporin Kekriin Kauppatorin Kolera-altaalta klo 13.00 alkaen. Viimeinen paluulähtö on Suomenlinnan Tykistölahdesta klo 22.15. Kekrin tunnelmaan virittäytyminen alkaa jo merimatkan aikana, sillä kuulet lyhyesti mm. Kekrin historiasta. Lisäksi matkan aikana voi nauttia aluksen kahvion antimista: omenaisesta Kekri-kaakaosta, sadonkorjuukakusta ja muista herkuista.

Vesibussiin voi tehdä etukäteen paikkavarauksen! Aluksen reitin, lähtölaiturien sijainnin, aikataulun, matkalippujen hinnat ja linkin verkkokauppaan löydät nettisivuilta: www.jt-line.fi.

Alukseen pääsee kulkusiltaa pitkin sekä manuaali- että sähköpyörätuolilla. Aluksella on tilaa myös lastenvaunuille. Aluksen WC:t eivät ole esteettömiä.

Peter Hess® äänimalja-rentoutus - Ona Kamu

Myllysali

14:00,
hinta 25€

Kokonaisvaltainen kehon ja mielen äänimalja syvärentoutus. Lepäät alustalla ja vastaanotat äänimaljojen ja gongin harmonisia ääniä ja värähtelyä. Kehossamme oleva vesi kuljettaa äänen värähtelyn koko kehoon mahdollistaen syvän rentoutumisen tilan. Rentoutus kestää noin 60 minuuttia. 

Kuva:
Maarit Kytäharju

Hinta: 25€. Lippuvaraukset: onallasoundbath@gmail.com

Myllysalin wc-tilat sijaistevat yläkerrassa. Lähin inva-wc sijaitsee noin 50 metrin päässä Myllysalista.

Pukki ja Kekrin henget

Varvilahti

14:00-16:45

Kekripukin luona voi vierailla iltapäivän aikana, ja ihastella miltä Suomenlinna näyttää kolmimetrisen olkisen ratsun selästä katsottuna! Pukin luona voi myös pyöräyttää ennustuslaudalta itselleen voimaeläimen tarinoineen.

Konsertti: Swing High

Suomenlinnan kirkko

16:30,
Liput 10/5€

Tunnelmallinen, kynttilöin valaistu Suomenlinnan kirkko kutsuu hiljentymään musiikin äärelle. Lauluyhtye Swing High esiintyy a cappella. Konsertissa kuullaan rauhoittavia ja syvällisiä kappaleita kaipauksesta, mutta mukaan mahtuu myös iloa ja kiitollisuutta. Konsertti alkaa auringon laskiessa.

Kotisivu: Swing High

Reitti päälaiturilta kirkolle noudattelee helppo­kulkuisempaa reittiä. Kirkon pääsisään­käynnille johtava tie on jyrkkä (kaltevuus noin 14 %) ja reitillä on portaita. Kulku kirkon pihalle ja pääsisäänkäynnin edustalle on loivempi kirkon takaa, Paraatikentän puolelta. Kirkon sisäänkäynnillä on portaikko. Irralliset, kourumaiset luiskat saa paikalle vahtimestarilta pyydettäessä. Luiskat ovat kuitenkin erittäin jyrkät ja toimivat lähinnä lastenvaunuille. Pääovelta kirkkosaliin kuljettaessa on kynnyksiä. Alttarille johtavat portaat. Kirkkosalissa ei ole pyörätuolin käyttäjille varattuja paikkoja; mutta käytävällä ja 1. penkkirivin edessä on tilaa pyörätuolille.

Pääsymaksu:
Liput ovelta 10/5€. Maksu käteisellä tai MobilePaylla. Sisältää käsiohjelman.

Työhuone Esa Toivanen

Bastion Hårleman J6

12:00-16:00,
maksuton

Esa Toivanen käyttää päämateriaaleinaan puuta ja nauloja, joita hyödyntämällä hän luo näyttävää taidekäsityötä. Esa kertoo kävijöille mielellään työstään ja elämästä Suomenlinnassa. 

Kotisivut: Esa Toivanen

Pyörätuolilla ei pääse työhuoneelle. Ovella on kaksi porrasaskelmaa ja oviaukko on kapea.

Näyttely: Current States III

HAA Galleria 

12:00-18:00,
maksuton

HAA Galleriassa on esillä Alexander Salvensenin Current States III -näyttely. Monitaiteellinen kokonaisuus yhdistelee valoa, veistosta, videota, valokuvaa ja ääntä. Näyttely lisäohjelmineen on suunnattu sekä lapsille että aikuisille. 

Kotisivut: 
HAA-Galleria 

Galleria sijaitsee aivan päälaiturin tuntumassa. Sisäänkäynnillä on luiska. Esteetön wc on lautan odotusaulassa, joka sijaitsee samassa rakennuksessa kuin galleria.

Opastus: Tarinat kuolemasta & kummituksista Suomen sodissa 1918-1945

Sotamuseon maneesi

14:00 ja 19:00,
varaathan paikkasi!

Kekriopastuksella tarinoita kuolemasta ja kummituksista Suomen sodissa 1918-1945.

Kotisivut: Sotamuseo

Sisäänkäynnin edusta on kalteva, ja siinä on pieniä tasoeroja, jotka ovat hankalia ylittää pyörätuolilla. Ovet ovat suuret ja raskaat avata, mutta henkilökunta auttaa mahdollisuuksien mukaan. Näyttely on yhdessä kerroksessa, ja näyttelytilassa on istuimia levähtämiseen. Museossa on esteetön wc.

Kierros on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen Sotamuseon lipunmyynnissä. Mukaan mahtuu 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Tuliryhmä Roihu

Varvilahti

noin kello 18:00 alkaen

Tuliryhmä Roihu jatkaa Viaporin Kekrissä tulen manipuloimista osana pukinpoltto-seremoniaa. Roihun kolme esiintyjää sytyttävät välineensä ja aloittavat tanssin hämärän laskiessa Varvilahden ylle.

Kuuletko liekkien kuiskauksen? Esitys klo 18 aikoihin.

 
#tyliryhmäroihu #roihushow
 
Kuva:
Ahti Kannisto

Keikka: Suomenlinnan Suolakurkut

Linna Bar

noin kello 20:00, 
maksuton

Kodikkaassa paikalliskuppilassa voi tutustua suokkilaiseen sielunmaisemaan ja nauttia paikallisia oluita sekä pientä purtavaa. 

Kotisivut: Linnabar

Sisäänkäynnillä ei ole portaita. Linna Bariin johtaa melko tasainen tie. Tilassa on esteetön wc.

Keikka: Shit Kickers

Linna Bar

noin kello 18:00,
maksuton

Mitä tarinoita kuulisit, jos vainajat voisivat puhua?
Edgar Lee Mastersin Spoon River-antologiassa kuolleet pikkukaupunkilaiset kertovat kaunistelemattomat elämäntarinansa, tällä kertaa Panu Pärssisen perinnehenkisin sävelin The Shit Kickersien tulkitsemina.
Keikan lopuksi kuullaan kalmanhajuisimpia kantri-klassikoita murhaballadeineen.
 

Sisäänkäynnillä ei ole portaita. Linna Bariin johtaa melko tasainen tie. Tilassa on esteetön wc.

Keikka: Osteri

Linna Bar

noin kello 22:00,
maksuton

Kodikkaassa paikalliskuppilassa voi tutustua suokkilaiseen sielunmaisemaan ja nauttia paikallisia oluita sekä pientä purtavaa. 

Kotisivut: Linnabar

Sisäänkäynnillä ei ole portaita. Linna Bariin johtaa melko tasainen tie. Tilassa on esteetön wc.

Friction Band


Tenalji von Fersen

16:00, 19:00, 20:30,
maksuton

Yksitoistahenkisen Friction Bandin musiikki liikuttaa kuuntelijan haudasta eloon ja bissetiskiltä tanssilattialle.
Luvassa moniääninen setti Cumbiaa, Afrobeatia, Skataa, Mamboa ja New Orleansin marsseja!
Tule juhlimaan marraskuun möröt matkoihinsa ja heräämään eloon Viaporin Kekrin olut -festivaalille Tenalji Von Ferseniin.
Tervetuloa! Bienvenido!

Keikka: Trio Koreaus

Pirunkirkko

16:00, 18:45 & 20:00

maksuton

Koreaus-trio on 3-henkinen manouche jazz yhtye, joka soittaa musiikkityyliä parhaiten edustavia klassikkoja. Tyyli tunnetaan myös nimellä Gypsy Jazz.

Lisäksi Pirunkirkossa askarrellaan Kekripukki naamioita ja taustalla pyörii Pirun Kino (+12v).Aloita Viaporin Kekri seikkailusi askartelemalla itsellesi oma kekripukki naamio. Naamioiden kohdatessa Viaporin kaduilla ja poluilla tiedät olevasi oikeassa paikassa ja voit näyttää kekripukki kaimoillesi salaisen merkin, jonka saat tietoosi vain Pirunkirkosta. 

Manouche jazz sai alkunsa 1930-luvulla romanikitaristin Django Reinhardtin ja swing-viulisti Stéphane Grappellin yhtyeistä kuten Quintette du Hot Club de France.
Django Reinhardt oli aikansa suurin jazzkitaristi, sekä merkittävin eurooppalainen muusikko jazzin historiassa.

Tyylissä on vaikutteita Itä-Eurooppalaisesta melankolisesta sävelkielestä, flamencosta sekä nopeista bebop-linjoista Tämä kaikki punotaan yhteen virtuoottisella ilmaisulla, joka saa aikaan hyvin tunnistettavan soundin, sekä veikeän ja rytmikkään kokonaisuuden.
Myöhemmin musiikki on ottanut vaikutteita erityisesti bossa novasta.

Leadkitara – Ilja Koskin Komppikitara – Casper Råmark Klarinetti – Aapo Räsänen

Matkailu-neuvonta

Matkailu-neuvonta

10:00-21:00

Linnoituksen ympärivuotinen matkailu­neuvonta palvelee vierailijoita Rantakasarmissa. Matkailu-neuvojat antavat mielellään vinkkejä vierailulle ja kertovat avoinna olevista palveluista ja ajankohtaisista tapahtumista. 

Samassa tilassa matkailu-neuvonnan kanssa sijaitsee pääsymaksuton johdantonäyttely, joka antaa hyvät taustatiedot linnoitusvierailulle.

Matkailuneuvonta sijaitsee aivan päälaiturin tuntumassa. Sisäänkäynnillä on luiska. Esteetön wc on lautan odotusaulassa, joka sijaitsee samassa rakennuksessa kuin matkailuneuvonta.

Tarot-Tuula

Matkailu-neuvonta

14:00-21:00,
15€

Kokenut Tarot-tulkitsija Tuula Huhtala tekee tulkintoja matkailuneuvonnan tiloissa.

Kotisivut: 
Tarot Tuula

15€, käteismaksu

Matkailuneuvonta sijaitsee aivan päälaiturin tuntumassa. Sisäänkäynnillä on luiska. Esteetön wc on lautan odotusaulassa, joka sijaitsee matkailu-neuvonnan vieressä.

Näyttely: Tervan tuoksu ja vasaroiden kalke

Suomenlinna-keskus 2. kerros

10:30-21:00,
maksullinen

Valokuvanäyttely perinnelaivojen korjaustöistä Viaporin Telakalla Suomenlinnassa. Valokuvaaja Björn Elmgren on seurannut perinnelaivojen korjaustöitä ja Viaporin telakan toimintaa vuodesta 2018 lähtien. Tämä valokuvanäyttely avartaa perinnelaivojen historiaa ja korjaustöiden vaiheita valokuvien avulla. 

Kotisivut: 
Valokuvanäyttely

8€ aikuinen, 4€ lapsi (7-17 v.),  5€ opiskelija /eläkeläinen. Maksuton sisäänpääsy Helsinki-kortilla ja Museokortilla.

Museon tilat ovat kahdessa kerroksessa. Ensimmäisen kerroksen näyttelytiloihin on esteetön pääsy. Toiseen kerrokseen pääsee henkilökunnan avustuksella toimistotilan kautta hissillä, jossa on automaattiset liukuovet. Auditorioon on esteetön kulku. Rakennuksessa on esteetön wc.

Näyttely: Fröökynät ja pyykkärit

Vanha puhelinkioski

14:00-22:00,
maksuton

Minna Hanhivaaran keramiikkataidetta Suomenlinnan Vanhassa puhelinkioskissa. Matkapuhelinten käytön yleistyessä 1990- luvulla, tämä vanha noin 1970- luvun alkupuolelta asti palvellut puhelinkioski jäi tarpeettomaksi. Alkuperäisessä roolissaan ja uudessa käytössään galleriatilana, se yhdistää ihmisiä, luo keskustelua ja toimii yhdistävänä kanavana Suomenlinnan ja muun maailman välillä. 

Näyttely:
Nordic Painting

Pohjoismainen kulttuuripiste

12:00-16:00,
maksuton

Pohjoismaisella kulttuuripisteellä on avoimet ovet, jossa esitellään Nordic Painting -näyttelyä. Näyttelyn taiteilijoina Satu Raitiainen (FI) ja Espen Brandsroed (NO).
Kahvitarjoilu, lämpimästi tervetuloa!

Kotisivut: 
Nordisk kultur

Näyttely: The splitting and the space between

HIAP Galleria Augusta

14:00-20:00,
maksuton

Näyttelyssä The stillness and the space between on esillä The Ukrainian Solidarity Residencies taiteilijoiden töitä. Ukrainalaiset taiteilijat: Alina Khorolska, Anastasiia Sviridenko, Jenia Advokat, Katya Lesiv, Mari Zhiginas, Maria Kulikovska, Maria Leonova, Nataliia Deneika, Nataliya Ilchuk, Oksana Mykhanko, Olga Zaremba, Olexandr Charkin, Oleksandra Viazinko, Vlada Kupriyanova, Yulia Zhiginas, Yaroslav Minkin and Yulia Lyubych.

Opastus: Guided tour in English

Kierros alkaa Suomenlinna-keskukselta

13:30,
12/4€

Vuonna 1748 käynnistyivät pikkuruisen Helsingin kaupungin edustalla työt, joista alkoi Viaporin historia. Tähän jo 270 vuotta jatkuneeseen tarinaan tutustuu parhaiten opastetulla kierroksella. Linnoitusalueella toteutettavalla kävelykierroksella kuullaan linnoituksen mielenkiintoisesta historiasta ja nykypäivästä. Kierroksella tutustutaan päänähtävyyksiin, kuten Suureen Linnanpihaan ja aikoinaan maailman suurimpaan kuivatelakkaan. Opastus sisältää myös ilmaisen sisäänpääsyn Ehrensvärd- museeon museon aukioloaikana. Opastus kierroksella on englanniksi ja kesto noin tunnin. 

Pääsymaksu: 12 € aikuiset, 4 € lapset. Lippuja voi osaa Suomenlinnatours.com verkkokaupasta: ja  Suomenlinna-museon lipunmyynnistä.

Kurja Viapori- kierros

Kierros alkaa lauttarannasta

HUOM! ei sovellu lapsille

MOLEMMAT OPASTUKSET ON LOPPUUNMYYTY18:20 & 20:20, 14€

Syksyn synkkään pimeyteen kannattaa sukeltaa syvemmälle Kurja Viapori -opastuskierroksella. Linnoituksen pimeä vuodenaika on pyhitetty murhamiehille, vankikarkureille, vaietuille salaisuuksille ja ruumiin kuolevaisuudelle.

Kierroksella keskitytään Suomenlinnan historian tummiin tositarinoihin. Millaiset rikolliset päätyivät lusimaan linnoitukseen 1700-luvulla? Kuka oli Juhani Aataminpoika? Missä sijaitsi linnoitussaarten pahennusta herättänyt hökkelikylä, eräänlainen yrityskeskus Nystaden?

Illan pimeydessä linnoituksen muurit, raitit ja porttikongit näyttäytyvät aivan uudessa valossa. Pimeässä valossa.

Kierroksen kesto on 1 tunti 40 min.

Kotisivut: Kurja Viapori

14 €
Huom. Kurja Viapori ei sovellu lapsille! 
Kierrokselle on rajallinen määrä paikkoja.
Liput ennakkoon verkkokaupasta tästä. 
Lisätietoja: Ehrensvärd-seura,
p. 09 68999851,    
guidebooking (at) suomenlinnatours.com.

Suomen-linna museo

Suomenlinna-keskus


10:30-21:00, 

Suomenlinna-keskuksessa sijaitseva Suomenlinna-museo on linnoituksen päämuseo. Se esittelee linnoituksen yli 260-vuotisen historian vaiheita, kuivatelakkaa, venäläisen varuskuntakaupungin asukkaiden ja sotilaiden elämää, arkea ja juhlaa. Museon perusnäyttely antaa kattavan kuvan linnoituksen tapahtumista ja sen asukkaiden elämästä 1700- ja 1800-luvun linnoituksessa.

Kotisivut: 
Suomenlinna museo

8€ aikuinen, 4€ lapsi (7-17 v.), 5€ opiskelija/eläkeläinen. Maksuton sisäänpääsy Helsinki-kortilla ja Museokortilla.

Museon tilat ovat kahdessa kerroksessa. Ensimmäisen kerroksen näyttelytiloihin on esteetön pääsy. Toiseen kerrokseen pääsee henkilökunnan avustuksella toimistotilan kautta hissillä, jossa on automaattiset liukuovet. Auditorioon on esteetön kulku. Rakennuksessa on esteetön wc.

Kekrin
Sauna

Linna Barin piha

15:00-22:00,
15€

Tule nauttimaan lämmöstä viilenevän marraskuisen päivän keskellä! Löydät saunan Linna Barin pihalta.

Kotisivut: 
Linnabar

15€

Beer Fest

Tenalji von Fersen

14:00-22:00

Olutfestivaalin aikana pääset heittäytymään erilaisten oluiden ja esitysten maailmaan upeassa Tenalji von Fersenissä. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuvat panimot ovat Suomenlinnan Panimo, Fiskarsin Panimo, Kråkö Bryggeri sekä Mad Hopper Brewery. 

Friction Band esiintyy klo 16, 19 ja 20.30 

Beer tasting

Tenalji von Fersen

14:00-22:00

Ilmoittaudu mukaan!

Viaporin Kekri tarjoaa olutmaistelun Suomenlinnan huikeissa puitteissa! Kekri Beer Tasting on mahtava mahdollisuus tutustua eri käsityöläisoluisiin, joiden takana ovat neljä paikallista pienpanimoa: Suomenlinnan Panimo, Fiskarsin Panimo, Kråkö Bryggeri sekä Mad Hopper Brewery. Kokemusta täydentää oluiden ympärille rakennettu maistelumenu Haaga-Helian Porvoon kampuksen opiskelijoiden toimesta, sekä Kekrin ainutlaatuinen tunnelma.  

Panimot tarjoavat omia tuotteitaan myös Olutfestivaalin aikana! 

Pääset ilmoittautumaan Beer Tastingiin alla olevasta linkistä.

Ilmoittaudu mukaan!

Pyhäinpäivä kirkossa

Suomenlinnan kirkko

12:00-18:00,
maksuton, konserttiin on pääsymaksu

Suomenlinnan kirkon ovet auki kynttilän sytyttämistä ja läheisten muistamista varten. Kirkossa järjestetään klo 16.30 Swing High kynttiläkonsertti. Konserttiin on pääsymaksu.

Kotisivut: Suomenlinnan kirkko 

Reitti päälaiturilta kirkolle noudattelee helppo­kulkuisempaa reittiä. Kirkon pääsisäänkäynnille johtava tie on jyrkkä (kaltevuus noin 14 %) ja reitillä on portaita. Kulku kirkon pihalle ja pääsisäänkäynnin edustalle on loivempi Paraatikentän puolelta.

Kirkon sisäänkäynnillä on portaikko. Irralliset, kourumaiset luiskat saa paikalle vahtimestarilta pyydettäessä. Luiskat ovat kuitenkin erittäin jyrkät ja toimivat lähinnä lastenvaunuille. Pääovelta kirkkosaliin kuljettaessa on kynnyksiä. Alttarille johtavat portaat. Kirkkosalissa ei ole pyörätuolin käyttäjille varattuja paikkoja; ainoa vapaa tila on käytävällä tai ensimmäisen penkkirivin edessä.

Sotamuseo


Sotamuseo

11:00-20:00
maksuton

Sotamuseossa järjestetään Kekri-päivänä haamujahti sekä kolme opastusta. Lisätietoa näistä löydät Kekrin ohjelmistosta.

Sotamuseon Puolustusvoimat 100 vuotta sodan ja rauhan töissä -näyttely kertoo Suomen itsenäisyyden ajan sodista: sisällissodasta 1918, talvisodasta 1939–40, jatkosodasta 1941–44 ja Lapin sodasta 1944–45. Näyttely jatkuu viereisessä Tykistön maneesissa, jossa esitellään Suomen puolustusvoimien toimintaa sotien jälkeisestä ajasta nykypäivään.

Kotisivut: Sotamuseo

Sisäänkäynnin edusta on kalteva, ja siinä on pieniä tasoeroja, jotka ovat hankalia ylittää pyörätuolilla. Ovet ovat suuret ja raskaat avata, mutta henkilökunta auttaa mahdollisuuksien mukaan. Näyttely on yhdessä kerroksessa, ja näyttelytilassa on istuimia levähtämiseen. Museossa on esteetön wc.

Mielen hämärät

Bastion Höpkins

14:00-22:00

maksuton

Mielen hämärät on moniaistinen ääni- ja videoteos, jossa rosoisilla kiviseinillä ryömivät varjot ja mystisen kaunis äänimaisema muuttavat Suomenlinnan kolkot holvikäytävät matkaksi mielen keskipisteeseen.

Teos toteutetaan osana Kokemusten talo -hanketta, jossa tutkitaan ihmisten tilakokemusta ja kehitetään uusia tilaratkaisuja ja -konsepteja. Kokemusten talo on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman hanke.

Ääni: Lauri Wuolio
Video: Mikko Aaltonen

kokemustentalo.fi

#kokemustentalo

 

Tapahtuma sijaitsee Suomenlinnan holvikäytävissä, jotka ovat vaikeasti saavutettavissa pyörätuolilla liikkuville. 

Tunnelit ovat paikoittain ahtaita ja pimeitä. 

Kekri-naamio työpaja lapsille

HIAP Galleria Augusta

15:00-20:00

maksuton

Kekrin, taikuuden, uskomuksen ja myyttien ympäröimän juhlan hengessä kutsumme lapsiperheet mukaan juhliin ja tekemään Kekri-naamioita ukrainalaisen taiteilijan Nataliia Deneikan kanssa. Työpajaan mahtuu kerrallaan 10 lasta. Paikkoja vapautuu, kun edelliset osallistujat ovat saaneet maskin valmiiksi. Työpajan kieli on englanti, joten pyydämme vanhempia jäämään työpajaan ja auttamaan ohjeiden kääntämisessä lapsille. Nataliia auttaa jokaista lasta yksilöllisesti luomaan ainutlaatuisen Kekri-naamion.

 

Nataliia Deineka on taiteilija ja taiteen opettaja Rivnesta, Ukrainasta. Hänen tekee grafiikkaa ja koristemaalausta todellisuuden ja tunteiden toiselta puolelta kankaalle, lasille, puulle, paperille.

Tapahtuma sijaitsee Suomenlinnan holvikäytävissä, jotka ovat vaikeasti saavutettavissa pyörätuolilla liikkuville. 

Tunnelit ovat paikoittain ahtaita ja pimeitä. 

Pirun Kino

Pirunkirkko

Huom! Suositellaan +12

14:00-17:45 (näytösajat listattuna alapuolella)

maksuton

Pirun Kino toivottaa sinut tervetulleeksi katsomaan Metropolian opiskelijoiden tuottamia Kekri tyylisiä lyhytelokuvia. Pirunkirkossa tapahtuu Kekri päivän aikana myös Kekri naamioiden askartelua & Jazz- musiikkia Trio Koreauksen tahtiin. 

Pirun Kino Näytösajat:

14:00-14:15

14:30-14:45

15:00-15:15

15:30-15:45

17:00-17:15

17:30-17:45

 

Rite of passage

Tenalji von Fersen

Huom! Suositellaan +16
17:00-22:00
maksuton

Opastettu aktiviteetti, jossa yhdistyy karmivuus ja yllätyksellisyys näyttelijöiden avulla, tuoden todentuntuista tunnetta. Aktiviteetti sisältää pelottavia kohtauksia, joten täten tämä ei sovellu perheen pienimmille. Aktiviteetti sisältää 5 erilaista kauhukohtausta. Aktiviteetti kestää noin 15-25 minuuttia, eli ripeä mutta sitäkin mielenkiintoisempi kokemus.  

Sotamuseon tietovisa

Tykistömaneesi

Tietovisa:

13:00-19:00

Still- kuva:

14:00-18:00

maksuton

Tykistömaneesilla pääset osallistumaan tietovisaan Sotamuseosta ja Kekristä. Visassa pääset kisaamaan muiden kävijöiden kanssa ja voittaja saa pienen palkkion tietämyksensä kunniaksi!

Tietovisa: 

13:00-19:00 

Viimeinen tietovisa alkaa 19:00.

Sota-museon Tykistö-maneesilla, tasatunnein suomeksi ja puolelta englanniksi. Oma älypuhelin tarvitaan visaan osallistumiseen.

Still kuva:

14:00-18:00 

Tykistömaneesilla. Ota kuva itsestäsi vartiomiehen takissa ja kypärässä aidon vartiokopin luona!

 

Scavenger Hunt

Avoin kaikille

“Auta Kerkkaa pelastamaan sadonkorjuu”. Digitaalinen Scavenger Hunt perheille. Soveltuu lapsille (6-12v), johon osallistujat tarvitsevat ActionTrack sovelluksen (PlayStore + IOS). Peli kestää noin 45 minuuttia.

Pelin tarina kertoo Kerkka-pojasta, josta kehkeytyy sadonkorjuun sankari, pelastettuaan sadonkorjuun jonka noita on varastanut. Osallistujat tekevät erilaisia tehtäviä, jotka seuraavat pelin tarinaa. Tarinan kerronta tapahtuu tekstien ja audio tiedostojen avulla sovelluksessa. Voi suorittaa joko suomeksi tai englanniksi.  

Kekrin arvoitus

Pajasali, avoin kaikille

14:00-20:00,
maksuton

Köyrihönttämöt ovat varastaneet Kekrin tärkeimmän elementin.

He jättivät jälkeensä arvoituksia, jotka selvittämällä voimme

toivottavasti saada sen takaisin ja pelastaa Kekrin!

Tapaa meidät Pajasalilla ja auta meitä selvittämään tämä sotku!

Arvoitukset ovat suomeksi ja englanniksi.

Hostellin mysteeri

Suomenlinnan hostelli

15:00-17:30
maksuton

Tervetuloa ratkaisemaan mysteeriä Suomenlinnan hostellille liittyen Kekripukin pään arvoitukseen.

Tapahtuma sopii lapsille!

Paikalle ei pääse pyörätuolilla, koska sisällä on portaat ja suunnittelemamme  reitti voi olla vaikeasti suoritettavissa.

KekriWord Hunt

Lataa ActionTrack sovellus,

voit pelata peliä missä vain!

Kyseessä on hauska, matalan-kynnyksen peli, johon tarvitsee vain puhelimen, ActionTrack-appin sekä positiivisen asenteen! Peliä voi helposti pelata vaikka muiden Viaporin Kekrin ohjelmien ohessa, sekä joko yksin tai yhdessä jonkun muun kanssa.

 

Lyhyesti, jokaisella checkpointilla on jokin Kekriin liittyvä sana, mutta kirjaimet ovat sekaisin. Pelaajan täytyy selvittää, mitä sanaa haetaan. Pelin alussa on lyhyt tervetulotarina, missä kaikki sanat ilmaantuvat. Joten jos jokin sana tuntuu liian vaikealta, voi pelaaja muistella tarinaa tai jopa palata lukemaan se uudestaan.

Perheille - Viaporin Kekrin suositusikä on 7v+

Opastus: Kekrin tähtiretki

Kuivatelakan näköalatasanne

19:00-20:00,
LOPPUUNVARATTU

Koe tähtitaivas Suomenlinnan yllä. Ursan tähtiretkellä tutustutaan syksyn tähtikuvioihin ja planeettoihin, sekä niiden paljastamaan maailmankaikkeuden-rakenteeseen. Retken aloituspaikkana on kuivatelakan näköalatasanne. Tähtiretki on pääsymaksuton, mutta vaatii ennakko-ilmoittautumisen. Kierroksesta vastaa Tähtitieteellinen yhdistys ja Ursa ry.

Kotisivut: 
Ursa

Maksuton, ilmoittautuminen aukeaa 30.10.2022 noin klo 12. Paikkoja on rajallinen määrä. Paikan varaus tästä.

Kekripukin poltto-seremonia

Varvilahti

18:00-18:30

maksuton

 

Tule katsomaan, kun murheet poltetaan Kekripukin mukana taivan tuuliin. Tuliryhmä Roihu ja Lintukoto esiintyvät polttoseremonian aikana. Kekripukin polttoa voi seurata Suomenlinna-museon puoleiselta rannalta ja Tykistölahden sillalta.

Lintukoto tarkoittaa alun perin myyttistä paikkaa, joka vanhan uskomusperinteen mukaan sijaitsi kaukana etelässä ja lounaassa, maailman reunalla tai kohdassa, jossa taivaankansi ja maanpinta kohtaavat. Siellä ajateltiin asuvan pieniä olentoja, lintukotolaisia eli taivaanääreläisiä. Uskottiin myös, että muuttolinnut lensivät sinne syksyisin talvehtimaan Linnunrataa seuraten. Nykyään lintukodon ajatellaan tarkoittavan mukavaa, turvallista ja kotoista paikkaa. Viaporin Kekrissä Lintukoto yhdistää musiikissaan tuttuja helsinkiläisiä kaupunkiääni-maisemia vanhojen perinnesoittimien karheankauniisiin sointeihin. Ryhmän puhallinsoittajat kuuluvat Wind on Wind -kollektiiviin, ja tämä esiintyminen on osa kollektiivin 10-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Kirsi Ojala on vanhakantaisiin puhallinsoittimiin erikoistunut muusikko. Hän on kiinnostunut Itämeren alueen musiikillisesta historiasta ja erityisesti puhaltimien roolista osana ihmisten arkea ja juhlaa.
Äänitaiteilija-jouhikonsoittaja Mikko H. Haapoja yhdistää musiikissaan sähköistettyjä perinnesoittimia, Helsingin kaupunkiääni-maisemia ja konekomppeja.
Aino Ojala on klarinetisti, laulaja ja tanssija, joka opiskelee musiikkiteatteria ja on aina valmiina hyppäämään kiinnostaviin projekteihin tyylilajista riippumatta.
Veera Katila on klassisen pohjakoulutuksen saanut klarinetisti, joka on sittemmin sukeltanut kansanomaisten puhaltimien maailmaan. Hänen uusimpia aluevaltauksiaan ovat liru, mänkeri, munniharppu ja puusarvi.

Polte juhlii ryhmän 20-vuotista taivalta. Juhlavuoden kunniaksi nähdään erityinen mystiikkaa pursuava show. Kuuletko tulen kuiskivan Itämeren pimenevässä illassa? Joikaa kanssamme henget tanssimaan ja tule juhlistamaan pimeyden saapumista kanssamme Suomenlinnaan. Polte on ollut osa Viaporin Kekriä vuodesta 2018.

Kotisivut

Tapahtuman järjestäjät ohjaavat yleisön  Suomenlinna-museon puoleiselle rannalle ja Tykistölahden sillalle katsomaan Kekripukin polttoseremoniaa. Liiku varoen veden äärellä ja varo liukastumista. Valvo lasten liikkumista koko ajan. Kiitos, että noudatat ohjeita!

Haamujahti

Sotamuseo

11:00-20:00,
maksuton

 

Leikkisät haamut valtaavat tänäkin vuonna Sotamuseon kekrin aikaan! Pystytkö löytämään ne kaikki? Haamujahti on kivaa tekemistä koko perheelle, missä tavoitteena on löytää kaikki näyttelyssä piilottelevat haamut.

Toimi näin: Pyydä lipunmyynnistä museokierrokselle mukaan leikkisä haamujahti Sotamuseon perusnäyttelyyn. Jokaisen haamun kohdalla on kirjain. Kerää kaikki kirjaimet ja muodosta niistä suomenkielinen sana. Näytä lopuksi saamasi sana lipunmyynnissä ja saat pienen herkullisen palkinnon! Mutta, kiirehdi, sillä palkintoja on rajattu määrä!

Sisäänkäynnin edusta on kalteva, ja siinä on pieniä tasoeroja, jotka ovat hankalia ylittää pyörätuolilla. Ovet ovat suuret ja raskaat avata, mutta henkilökunta auttaa mahdollisuuksien mukaan. Näyttely on yhdessä kerroksessa, ja näyttelytilassa on istuimia levähtämiseen. Museossa on esteetön wc.

Kekrin arvoitus

Pajasali, avoin kaikille

14:00-20:00,
maksuton

Köyrihönttämöt ovat varastaneet Kekrin tärkeimmän elementin.

He jättivät jälkeensä arvoituksia, jotka selvittämällä voimme

toivottavasti saada sen takaisin ja pelastaa Kekrin!

Tapaa meidät Pajasalilla ja auta meitä selvittämään tämä sotku!

Arvoitukset ovat suomeksi ja englanniksi.

Kekri-naamio työpaja lapsille

HIAP Galleria Augusta

15:00-20:00

maksuton

Kekrin, taikuuden, uskomuksen ja myyttien ympäröimän juhlan hengessä kutsumme lapsiperheet mukaan juhliin ja tekemään Kekri-naamioita ukrainalaisen taiteilijan Nataliia Deneikan kanssa. Työpajaan mahtuu kerrallaan 10 lasta. Paikkoja vapautuu, kun edelliset osallistujat ovat saaneet maskin valmiiksi. Työpajan kieli on englanti, joten pyydämme vanhempia jäämään työpajaan ja auttamaan ohjeiden kääntämisessä lapsille. Nataliia auttaa jokaista lasta yksilöllisesti luomaan ainutlaatuisen Kekri-naamion.

 

Nataliia Deineka on taiteilija ja taiteen opettaja Rivnesta, Ukrainasta. Hänen tekee grafiikkaa ja koristemaalausta todellisuuden ja tunteiden toiselta puolelta kankaalle, lasille, puulle, paperille.

Ääni-improvisaatio-paja: Kaipaus

Myllysali

19:00, 
maksuton

Improvisaatiota harjoitellaan yhdessä kehon rytmein, yksinkertaisin soittimin ja omalla persoonallisella äänellä. Improvisaatiossa voidaan käyttää päivän aikana jätettyjä kaivatuille jätettyjä viestejä herättämään Myllysalin kaikuja. Voit tulla improvisoimaan tai kuuntelemaan. Pajan ohjaajina Mari von Boehm & Saaramaija Zórawski.

 

Myllysalin wc-tilat sijaistevat yläkerrassa. Lähin inva-wc sijaitsee noin. 50 metrin päässä Myllysalista.

Peter Hess® äänimalja-rentoutus - Ona Kamu

Myllysali

14:00,
hinta 25€

Kokonaisvaltainen kehon ja mielen äänimalja syvärentoutus. Lepäät alustalla ja vastaanotat äänimaljojen ja gongin harmonisia ääniä ja värähtelyä. Kehossamme oleva vesi kuljettaa äänen värähtelyn koko kehoon mahdollistaen syvän rentoutumisen tilan. Rentoutus kestää noin 60 minuuttia. 

Kuva:
Maarit Kytäharju

Hinta: 25€. Lippuvaraukset: onallasoundbath@gmail.com

Myllysalin wc-tilat sijaistevat yläkerrassa. Lähin inva-wc sijaitsee noin 50 metrin päässä Myllysalista.

Pukki ja Kekrin henget

Varvilahti

14:00-16:45

Kekripukin luona voi vierailla iltapäivän aikana, ja ihastella miltä Suomenlinna näyttää kolmimetrisen olkisen ratsun selästä katsottuna! Pukin luona voi myös pyöräyttää ennustuslaudalta itselleen voimaeläimen tarinoineen.

Valosirkus Spektri

Lauttaranta

19:00 ja 19:40,
maksuton

Valosirkus Spektri on Vannetanssi-yhdistyksen esiintymisryhmä, joka tekee LED-välineillä värikkäitä ja näyttäviä valoesityksiä joka sopii koko perheelle. 
Esitykset ovat klo 19 ja 19.40, ja kestää noin 15 min/esitys. 
Lämpimästi tervetuloa katsomaan! 

Scavenger Hunt

Avoin kaikille

“Auta Kerkkaa pelastamaan sadonkorjuu”. Digitaalinen Scavenger Hunt perheille. Soveltuu lapsille (6-12v), johon osallistujat tarvitsevat ActionTrack sovelluksen (PlayStore + IOS). Peli kestää noin 45 minuuttia.

Pelin tarina kertoo Kerkka-pojasta, josta kehkeytyy sadonkorjuun sankari, pelastettuaan sadonkorjuun jonka noita on varastanut. Osallistujat tekevät erilaisia tehtäviä, jotka seuraavat pelin tarinaa. Tarinan kerronta tapahtuu tekstien ja audio tiedostojen avulla sovelluksessa. Voi suorittaa joko suomeksi tai englanniksi.  

Sotamuseon tietovisa

Tykistömaneesi

Tietovisa:

13:00-19:00

Still- kuva:

14:00-18:00

maksuton

Tykistömaneesilla pääset osallistumaan tietovisaan Sotamuseosta ja Kekristä. Visassa pääset kisaamaan muiden kävijöiden kanssa ja voittaja saa pienen palkkion tietämyksensä kunniaksi!

Tietovisa: 

13:00-19:00 

Viimeinen tietovisa alkaa 19:00.

Sota-museon Tykistö-maneesilla, tasatunnein suomeksi ja puolelta englanniksi. Oma älypuhelin tarvitaan visaan osallistumiseen.

Still kuva:

14:00-18:00 

Tykistömaneesilla. Ota kuva itsestäsi vartiomiehen takissa ja kypärässä aidon vartiokopin luona!

 

Hostellin mysteeri

Suomenlinnan hostelli

15:00-17:30
maksuton

Tervetuloa ratkaisemaan mysteeriä Suomenlinnan hostellille liittyen Kekripukin pään arvoitukseen.

Tapahtuma sopii lapsille!

Paikalle ei pääse pyörätuolilla, koska sisällä on portaat ja suunnittelemamme  reitti voi olla vaikeasti suoritettavissa.

Mielen hämärät

Bastion Höpkins

14:00-22:00

maksuton

Mielen hämärät on moniaistinen ääni- ja videoteos, jossa rosoisilla kiviseinillä ryömivät varjot ja mystisen kaunis äänimaisema muuttavat Suomenlinnan kolkot holvikäytävät matkaksi mielen keskipisteeseen.

Teos toteutetaan osana Kokemusten talo -hanketta, jossa tutkitaan ihmisten tilakokemusta ja kehitetään uusia tilaratkaisuja ja -konsepteja. Kokemusten talo on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman hanke.

Ääni: Lauri Wuolio
Video: Mikko Aaltonen

kokemustentalo.fi

#kokemustentalo

 

Tapahtuma sijaitsee Suomenlinnan holvikäytävissä, jotka ovat vaikeasti saavutettavissa pyörätuolilla liikkuville. 

Tunnelit ovat paikoittain ahtaita ja pimeitä. 

Tuliryhmä Roihu

Varvilahti

noin kello 18:00 alkaen

maksuton

Tuliryhmä Roihu jatkaa Viaporin Kekrissä tulen manipuloimista osana pukinpoltto-seremoniaa. Roihun kolme esiintyjää sytyttävät välineensä ja aloittavat tanssin hämärän laskiessa Varvilahden ylle.

Kuuletko liekkien kuiskauksen? Esitys klo 18 aikoihin.

 
#tyliryhmäroihu #roihushow
 
Kuva:
Ahti Kannisto

Näyttely: Nordic Painting

Pohjoismainen kulttuuripiste

12:00-16:00,
maksuton

Pohjoismaisella kulttuuripisteellä Avoimet- ovet tapahtuma, jossa esitellään Nordic Painting- näyttelyä. Näyttelyn taiteilijoina Satu Raitiainen (FI) ja Espen Brandsroed (NO). Kahvitarjoilu, lämpimästi tervetuloa!

Kotisivut: 
Nordisk kultur

Näyttely: Tervan tuoksu ja vasaroiden kalke

Suomenlinna-keskus
2. kerros

10:30-21:00,
maksullinen

Valokuvanäyttely perinnelaivojen korjaustöistä Viaporin Telakalla Suomenlinnassa. Valokuvaaja Björn Elmgren on seurannut perinnelaivojen korjaustöitä ja Viaporin telakan toimintaa vuodesta 2018 lähtien. Tämä valokuvanäyttely avartaa perinnelaivojen historiaa ja korjaustöiden vaiheita valokuvien avulla. 

Kotisivut: 
Valokuvanäyttely

8 € aikuinen, 4 € lapsi (7-17 v.), opiskelijat/eläkeläiset 5 €. Ilmainen sisäänpääsy Helsinki-kortilla ja Museokortilla.

Museon tilat ovat kahdessa kerroksessa. Ensimmäisen kerroksen näyttelytiloihin on esteetön pääsy. Toiseen kerrokseen pääsee henkilökunnan avustuksella toimistotilan kautta hissillä, jossa on automaattiset liukuovet. Auditorioon on esteetön kulku. Rakennuksessa on esteetön wc.

Näyttely: Fröökynät ja pyykkärit

Vanha puhelinkioski

14:00-22:00, ilmainen

Minna Hanhivaaran keramiikkataidetta Suomenlinnan Vanhassa puhelinkioskissa. Matkapuhelinten käytön yleistyessä 1990-luvulla, tämä vanha noin 1970- luvun alkupuolelta asti palvellut puhelinkioski jäi tarpeettomaksi. Alkuperäisessä roolissaan ja uudessa käytössään galleriatilana, se yhdistää ihmisiä, luo keskustelua ja toimii yhdistävänä kanavana Suomenlinnan ja muun maailman välillä. 

Näyttely: Current States III

HAA Galleria 

12:00-18:00, 
maksuton

HAA Galleriassa on esillä Alexander Salvensenin Current States III- näyttely, yhdistelee monitaiteellisesti valoa, veistosta, videota, valokuvaa ja ääntä. 

Kotisivut: 
HAA-Galleria 

Galleria sijaitsee aivan päälaiturin tuntumassa. Sisäänkäynnillä on luiska. Esteetön wc on lautan odotusaulassa, joka sijaitsee samassa rakennuksessa kuin galleria.

Tilateos: Vangitut varjot

Myllysali

14:00-22:00, 
maksuton

Tilateos koostuu Tellervo Viitaniemen ja Mari Von Boehmin Suomenlinnan historiaan liittyvistä teoksista. Voit osallistua myös yhteiseen teokseen jättämällä viestisi kaivatulle. Viestit voivat päästä äänen illan ääni-impovisaatiopajassa. Huomioithan, että Myllysalissa järjestetään ohjelmia klo 14:00, 16:30 & 19:00, jolloin tilan ovet suljetaan ohjelman ajaksi. 

 

Myllysalin wc-tilat sijaistevat yläkerrassa. Lähin inva-wc sijaitsee noin. 50 metrin päässä Myllysalista.

Työhuone Esa Toivanen

Bastion Hårleman J6

12:00-16:00,
maksuton

Esa Toivanen käyttää päämateriaaleinaan puuta ja nauloja, joita hyödyntämällä hän luo näyttävää taidekäsityötä. Esa kertoo kävijöille mielellään työstään ja elämästä Suomenlinnassa. 

Kotisivut: 
Esa Toivanen

Pyörätuolilla ei pääse työhuoneelle. Ovella on kaksi porrasaskelmaa ja oviaukko on kapea.

Konsertti: Swing High

Suomenlinnan kirkko

16:30,
10/5€

Tunnelmallinen, kynttilöin valaistu Suomenlinnan kirkko kutsuu hiljentymään musiikin äärelle. Lauluyhtye Swing High esiintyy a cappella. Konsertissa kuullaan rauhoittavia ja syvällisiä kappaleita kaipauksesta, mutta mukaan mahtuu myös iloa ja kiitollisuutta. Konsertti alkaa auringon laskiessa.

Kotisivu: 
Swing High

Reitti päälaiturilta kirkolle noudattelee helppo­kulkuisempaa reittiä. Kirkon pääsisään­käynnille johtava tie on jyrkkä (kaltevuus noin 14 %) ja reitillä on portaita. Kulku kirkon pihalle ja pääsisäänkäynnin edustalle on loivempi kirkon takaa, Paraatikentän puolelta. Kirkon sisäänkäynnillä on portaikko. Irralliset, kourumaiset luiskat saa paikalle vahtimestarilta pyydettäessä. Luiskat ovat kuitenkin erittäin jyrkät ja toimivat lähinnä lastenvaunuille. Pääovelta kirkkosaliin kuljettaessa on kynnyksiä. Alttarille johtavat portaat. Kirkkosalissa ei ole pyörätuolin käyttäjille varattuja paikkoja; ainoa vapaa tila on käytävällä tai ensimmäisen penkkirivin edessä.

Pääsymaksu: Liput ovelta 10/5€. Maksu käteisellä tai MobilePaylla. Sisältää käsiohjelman.

Konsort Karhea - kaihoisia lauluja

Myllysali

16:30,
maksuton

Myllysalin hämärissä kaikuvat sävelet aikojen takaa, kohtaloista ja rakkaudesta kertoen.

 

Tellervo Viitaniemi, kantele, harppu ja laulu, Matti Takala, luuttu, oud ja laulu, Susanna Tollet, kampiliira, nokkahuilu ja laulu, Jussi Kaisjoki, trumpetti, perkussiot ja laulu, Mari von Boehm, jouhikko, perkussiot ja laulu sekä vierailijoina Christer Hackman, darbuka ja Venla von Boehm, laulu. Oman heijastuksensa musiikkiin tuo Tellervo Viitaniemen ja Mari von Boehmin teoksista koostuva installaatio Vangitut varjot.

Myllysalin wc-tilat sijaitsevat yläkerrassa. Lähin inva-wc sijaitsee noin 50 metrin päässä Myllysalista.

Keikka: Trio Koreaus

Pirunkirkko

16:00, 18:45 & 20:00

maksuton

Koreaus-trio on 3-henkinen manouche jazz yhtye, joka soittaa musiikkityyliä parhaiten edustavia klassikkoja. Tyyli tunnetaan myös nimellä Gypsy Jazz.

Lisäksi Pirunkirkossa askarrellaan Kekripukki naamioita ja taustalla pyörii Pirun Kino (+12v).Aloita Viaporin Kekri seikkailusi askartelemalla itsellesi oma kekripukki naamio. Naamioiden kohdatessa Viaporin kaduilla ja poluilla tiedät olevasi oikeassa paikassa ja voit näyttää kekripukki kaimoillesi salaisen merkin, jonka saat tietoosi vain Pirunkirkosta. 

Manouche jazz sai alkunsa 1930-luvulla romanikitaristin Django Reinhardtin ja swing-viulisti Stéphane Grappellin yhtyeistä kuten Quintette du Hot Club de France.
Django Reinhardt oli aikansa suurin jazzkitaristi, sekä merkittävin eurooppalainen muusikko jazzin historiassa.

Tyylissä on vaikutteita Itä-Eurooppalaisesta melankolisesta sävelkielestä, flamencosta sekä nopeista bebop-linjoista Tämä kaikki punotaan yhteen virtuoottisella ilmaisulla, joka saa aikaan hyvin tunnistettavan soundin, sekä veikeän ja rytmikkään kokonaisuuden.
Myöhemmin musiikki on ottanut vaikutteita erityisesti bossa novasta.

Leadkitara – Ilja Koskin Komppikitara – Casper Råmark Klarinetti – Aapo Räsänen

Ruoka & Juoma

Bastion Bistro

Bastion Bistro

12:00-21:00

Kekripäivänä 5.11. kaikki pizzat listalta 12€ koko päivän ajan. Bastion Bistro toimii vuonna 1892 rakennetussa puisessa jalkaväen kasarmissa, lyhyen kävelymatkan päässä Suomenlinnan päälaiturista. Bastion Bistron ruokalistalta löytyy mutkatonta bistroruokaa.

Kotisivut: 
Bastion Bistro

Sisäänkäynnillä on luiska. Tilassa on esteetön WC.

Kahvila

Suomenlinna-keskus

14:00-21:00

Suomenlinna-keskuksen kahvilasta voi ostaa virvokkeita sekä makeaa ja suolaista syötävää. Museokaupasta löytää matkamuistot ja lahjatavaroita. Keskuksen aulassa voi kuvauttaa itsensä karmaisevan Kekripukin kanssa.

Kotisivut: 
Suomenlinna-keskuksen kahvila

Rakennuksen pääsisään­käynnillä on tasoero, mutta se on luiskattu. Rakennuksen edusta on kivetty ja siinä on penkkejä levähtämiseen. Kahvila sijaitsee keskuksen ensimmäisessä kerroksessa. Rakennuksessa on esteetön wc.

Viaporin Deli & Cáfe

Viaporin Deli & Café

11:00-21:00

 

Tervetuloa nauttimaan laajan valikoimamme herkuista paikan päällä tai nouda mukaasi. Valikoimamme koostuu itse tehdyistä konditoria-tuotteista, tuoreista leivonnaisista, runsaista täytetyistä herkkuleivistä-mme sekä lukuisista muista pienen tai isommankin nälän taittajista. Päivittäin vaihtuva lounas. Meillä nautit myös Suomenlinnan Panimon tuotteista, laadukkaista viineistä ja kuumista juomista.

Kotisivut: Viaporin Deli

Sisäänkäynnillä on luiska. Tilassa on esteetön WC.

Linna Bar

Linna Bar
14:00-01:00

Kodikkaassa paikalliskuppilassa voi tutustua suokkilaiseen sielunmaisemaan ja nauttia paikallisia oluita sekä pientä purtavaa.

Kotisivut: Linnabar 

Sisäänkäynnillä ei ole portaita. Linna Bariin johtaa melko tasainen tie. Tilassa on esteetön wc.

Café Vanille

Café Vanille

12.00-20.30

Kodikas kahvila sijaitsee linnoituksen pääreitillä, venäläisen kauppias­korttelin puutalossa. Tarjolla on herkullisia kakkuja ja muita leivonnaisia, päivän keittoa, erikoiskahveja ja virvokkeita.

 

Kahvilan sisäänkäynnillä on portaat.

Pop-up kahvila

Paarlastihuone

15.00-20.00

Café Vanillen pop-up kahvilasta glögiä ja muita lämpimiä juomia sekä herkkuja.

Laivojen tasapainon ylläpitämiseksi käytetty paarlasti on antanut nimensä Paarlasti-huoneelle, joka toimii nykyisin vuokrattava kokoustilana.

 

Kahvilan sisäänkäynnillä on portaat.

Kekri-menu

Ravintola Suomenlinnan Panimo

14:00-22:00

Ravintolassa tarjolla à la carte -listan lisäksi Kekrin teemamenu:
Lämmin-savustettua lohta, rieskaa ja savustettua kirjolohenmätiä
Mausteista hirvipataa, perunapyreetä ja puolukkaa
Valkosuklaa panna cotta ja mustikkaa

Kotisivut: Panimo ravintola

Menun hinta on 45 €. Pöytävaraukset: Panimo ravintola

Sisäänkäynnillä on luiska. Tilassa on esteetön wc.

Adlerfelt

Adlerfelt

13:00-20:00

Koko perheen pop-up-vohvelibaari Adler Wine Housessa klo 14-18. Tarjolla lämpimiä juomia sekä kurpitsa- ja uuniomena-vohveleita.
DJ-kaksikko Twinz of Evil soittaa klo 16-20 välisenä aikana koko perheelle sopivaa kissankarvaista faijarockia uusimpia hittejä unohtamatta. Tanssittaa varmasti!
Ravintola Adlerfeltissa on tarjolla kauden herkullinen sadonkorjuu-menu. Menuun voi nauttia kolmen (49€) tai viiden (60€) ruokalajin kokonaisuutena päivän annoksista. 

Kekrissä tarjolla runsas valikoima sekä Fat Lizard Brewing Co:n että Vallilan Panimon maukkaita oluita. Molempien panimoiden myyntipisteet löytyvät Adlerfeltin takapihan terassilta.

Pöytävaraukset klo 13-19 väliselle ajalle näppärästi osoitteesta www.adlerfelt.fi

Rakennukseen on esteetön kulku. Tilan yhteydessä on esteetön wc.

Kauhean hyvä kioski

 Pirunkirkon tunneli
 

14.00-18.00 

Kauhean hyvässä kioskissa tarjoillaan kuumaa omenaglögiä ja pimeän maukkaita leivonnaisia. Kioskia isännöi Suomenlinnan koulun vanhempainyhdistys Suomenlinnailmiö, jonka toimintaa tuet herkkuostoksilla. 
 
Kuva: Josh Wilburne

Koko perheen pop-up vohvelibaari

Adlerfelt Wine House

14.00-18.00

Tarjolla lämpimiä juomia sekä kurpitsa- ja uuniomena-vohveleita. DJ-kaksikko Twinz of Evil soittaa klo 16-20 välisenä aikana koko perheelle sopivaa kissankarvaista faijarockia uusimpia hittejä unohtamatta.

Tanssittaa varmasti!

Sadonkorjuu-kahvila

Cafe Silo

12:00-19:30

Cafe Silossa on Kekrinä tarjolla sadonkorjuuajan itsetehtyjä herkullisia leivonnaisia, keittoa sekä kuumia juomia. Cafe Silo sijaitsee venäläisessä kauppias­korttelissa aivan lauttarannan läheisyydessä. Kahvilan edessä on pieni terassi, josta voi ihailla linnoituksen menoa.
Silossa on pieni puoti, jossa myydään muun muassa Suomenlinna­kahvia ja suklaata. Silon tuotteita voi ostaa myös verkkokaupasta.
Siirry verkkokauppaan

Lämpimästi tervetuloa!

Kotisivut: 
Silo 

Sisäänkäynnillä on portaat, joten sisäänkäynti ei ole esteetön.

Suomen-linnan upseerikerho

Suomenlinnan upseerikerho

14:00-20:30

Suomenlinnan Upseerikerho avaa ovensa Viaporin Kekrinä. Kaikilla on vapaa pääsy tulla tutustumaan Upseerikerhon historialliseen ja kauniiseen rakennukseen sekä perinteitä kunnioittavaan toimintaan. Juhlistamme satokauden päättymistä suomalaisilla raaka-aineilla Buffet-pöydästä.

Säräjuureksia, lihapyöryköitä sekä puolukkahilloa. 15€/hlö.

Keitto, kauden juureksista ja talon leipää. 10 €/hlö

Lämpimiä juomatarjouksia! Tervetuloa!

Ravintolatilat sijaitsevat kolmannessa kerroksessa, eikä rakennuksessa ole hissiä. Ei esteetöntä kulkuyhteyttä.

Buli food truck

Paarlastihuoneen edusta 
14:00-22:00

Buli foodtruck tarjoilee maistuvaa street foodia Paarlastihuoneen edustalla. Menuun voit käydä tutustumassa Bulin verkkosivuilla.

Sanga food truck

Paarlastihuoneen edusta
14:00-22:00

Sanga Food Truck valmistaa lämpimiä Grilled cheese voileipiä itse leivotusta artesaani hapanjuurileivästä, mitä maustetaan paikallisilla raaka-aineilla ja hyvällä meiningillä. Kaikki täytteet valmistetaan aina itse ja pien- ja lähituotantoa suosien. Näin taataan paras käsintehty lopputulos alusta asti. Tarjolla myös herkullinen valikoima lisukkeita ja voileivistä myös vegaaninen vaihtoehto!

Beer Fest

Tenalji von Fersen

14:00-22:00

Olutfestivaalin aikana pääset heittäytymään erilaisten oluiden ja esitysten maailmaan upeassa Tenalji von Fersenissä. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuvat panimot ovat Suomenlinnan Panimo, Fiskarsin Panimo, Kråkö Bryggeri sekä Mad Hopper Brewery. 

Friction Band esiintyy klo 16, 19 ja 20.30 

Beer tasting

Tenalji von Fersen

14:00-22:00

Ilmoittaudu mukaan!

Viaporin Kekri tarjoaa olutmaistelun Suomenlinnan huikeissa puitteissa! Kekri Beer Tasting on mahtava mahdollisuus tutustua eri käsityöläisoluisiin, joiden takana ovat neljä paikallista pienpanimoa: Suomenlinnan Panimo, Fiskarsin Panimo, Kråkö Bryggeri sekä Mad Hopper Brewery. Kokemusta täydentää oluiden ympärille rakennettu maistelumenu Haaga-Helian Porvoon kampuksen opiskelijoiden toimesta, sekä Kekrin ainutlaatuinen tunnelma.  

Panimot tarjoavat omia tuotteitaan myös Olutfestivaalin aikana! 

Pääset ilmoittautumaan Beer Tastingiin alla olevasta linkistä.

Ilmoittaudu mukaan!

Kahvikärry

Tenalji von Fersenin edusta

14.00-22.00

Kahvikärry palvelee Kekri-päivän vierailijoita. Lämpimästi tervetuloa!

TortillaHouse Foodtruck

Tenalji von Fersenin edusta

14.00-22.00

 Ruokarekka palvelee Kekri-päivän vierailijoita. Lämpimästi tervetuloa!

Bike Cafe Espa
Tenalji von Fersenin edusta

14.00-22.00

Bike Cafesta saat lämmintä juotavaa!

 

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa pysyäksesi ajan tasalla.