Siirry suoraan sisältöön

Cecilia Palombo 2018, Suomenlinna.

Viaporin Kekri 2021 - ohjelma

Viaporin Kekrin edellisen vuoden ohjelman löydät alta. Tämän vuoden ohjelma julkaistaan pian.

Huomioithan, että suuren suosion vuoksi osa tapahtumista vaatii paikkavarauksen etukäteen. Löydät lisää tietoa tapahtumista ”Lue lisää”-painikkeesta, ja linkit varaussivuille ”Liput”-painikkeesta niiden ohjelmien osalta, jotka vaativat varauksen.

Tapahtumat

Kekri Hunt

Ympäri Suomenlinnaa
14:00-17:00
Ikäraja: 10+
Ilmainen lippu tarvitaan
LOPPUUNMYYTY!

Mitä tapahtuu kun yhdistetään Haamuetsivä Aaron ja Kekrin henget juuri ennen Viaporin Kekriä?

Ota Instagram -tilimme, @aarons_peculiar_blog, haltuun nähdäksesi, mitä tapahtuu seuraavaksi sekä auttaaksesi, kun asiat eivät menekään suunnitelmien mukaan…

Hinta: Ilmainen

Varaa

Unohdetut Ajat

Tenalji von Fersen
14:00-22:00
Ilmainen lippu tarvitaan
LOPPUUNMYYTY!

Tartu haasteeseen, astu sisälle Käytävään, ja todista arvosi vihaisille hengille. Onnistutko ratkaisemaan arvoitukset ja pakenemaan? Kasaa 2-6 hengen ryhmäsi ja lähde matkaan!

HUOM! Tämä elämys sisältää live näyttelijöitä, pelottavia elementtejä ja valo effektejä. Jos nämä ovat sinulle haitallisia, ethän liity tähän tapahtumaan

Hinta: Ilmainen

Varaa

Pikku Kekrinen

Pajasali
14:00-19:00
Ilmainen

Pikku Kekrisestä löydät ohjelmaa perheen pienemmille.

Talven Loiste nukketeatteri on tarina Kekripukin vapauttamisesta. Pahantahtoinen henki haluaa pitää maailman kylmässä pimeydessä, mutta onnistuakseen siinä hänen täytyy varastaa Kekripukki ja tämän lahjat. Lasten pitää saada pukki poltettua päästääkseen vapaaksi tämän rakkauden ja lämmön ennen kuin tulee liian pimeä.

Nukketeatterin lisäksi ohjelmassa myös esim. Tanssilattia, Murheiden Poltto lapsille ja Rakenna Oma Pukki työpaja.

Kekripukin polttoseremonia

Varvilahti
18:45
Ilmainen

Tule katsomaan, kun murheet poltetaan Kekripukin mukana taivan tuuliin. Tuliryhmä Polte ja Lintukoto esiintyvät polttoseremonian aikana.

Yleisön tulee seurata Kekripukin polttoa Suomenlinna-museon edustalta ja Paarlastihuoneen edestä.

Lintukoto tarkoittaa alunperin myyttistä paikkaa, joka vanhan uskomusperinteen mukaan sijaitsi kaukana etelässä ja lounaassa, maailman reunalla tai kohdassa, jossa taivaankansi ja maanpinta kohtaavat. Siellä ajateltiin asuvan pieniä olentoja, lintukotolaisia eli taivaanääreläisiä. Uskottiin myös, että muuttolinnut lensivät sinne syksyisin talvehtimaan Linnunrataa seuraten. Nykyään lintukodon ajatellaan tarkoittavan mukavaa, turvallista ja kotoista paikkaa. Viaporin Kekri -tapahtumassa esiintyvä Lintukoto yhdistää musiikissaan tuttuja helsinkiläisiä kaupunkiäänimaisemia vanhojen perinnesoittimien karheankauniisiin sointeihin. Ryhmän puhallinsoittajat kuuluvat Wind on Wind -kollektiiviin, ja tämä esiintyminen onkin osa kollektiivin kymmenvuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Kirsi Ojala on vanhakantaisiin puhallinsoittimiin erikoistunut muusikko. Hän on kiinnostunut Itämeren alueen musiikillisesta historiasta ja erityisesti puhaltimien roolista osana ihmisten arkea ja juhlaa.

Äänitaiteilija-jouhikonsoittaja Mikko H. Haapoja yhdistää musiikissaan sähköistettyjä perinnesoittimia, Helsingin kaupunkiäänimaisemia ja konekomppeja.

Aino Ojala on klarinetisti, laulaja ja tanssija, joka opiskelee musiikkiteatteria ja on aina valmiina hyppäämään kiinnostaviin projekteihin tyylilajista riippumatta.

Veera Katila on klassisen pohjakoulutuksen saanut klarinetisti, joka on sittemmin sukeltanut kansanomaisten puhaltimien maailmaan. Hänen uusimpia aluevaltauksiaan ovat liru, mänkeri, munniharppu ja puusarvi.

Polte juhlii tänä vuonna ryhmän 20-vuotista taivalta. Juhlavuoden kunniaksi nähdään tapahtumassa erityinen mystiikkaa pursuava show. Kuuletko tulen kuiskivan Itämeren pimenevässä illassa? Joikaa kanssamme henget tanssimaan ja tule juhlistamaan pimeyden saapumista kanssamme Suomenlinnaan. Polte on ollut osa Viaporin Kekriä vuodesta 2018.

Kotisivut

Tapahtuman järjestäjät ohjaavat yleisön Suomenlinna-museon edustalle, Paarlastihuoneen eteen ja Tykistölahden sillalle Kekripukin polttoseremoniaa. Liiku varoen veden äärellä ja varo liukastumista. Valvo lasten liikkumista koko ajan. Kiitos, että noudatat ohjeita!

Rakenna Oma Kekripukki

Bastion Höpken Tunnelit
14:00-18:30
Ilmainen

Joka vuonna poltamme Kekripukin surujemme kanssa. Mutta tänä vuonna annamme kaikille mahdollisuuden tehdä oman mini-kekripukkinsa, ja viedä sen kotiin muistona Kekristä!

Tulee mukaan ”Tee-se-itse” -kekripukki työpajaan Bastioni Höpken tunneleissa, jossa sinulle opastetaan, miten teet oman kekripukkisi. Kaikki tarvitsemasi tarvikkeet löydät valmiina tunnelista, ja kekrihenget auttavat myös niiden luomisessa.

Syysjooga

Myllysali
13:30-14:30
Maksullinen

Aloittelijaystävällistä joogaa. Tunnilla päästetään irti menneestä vuodesta ja valmistaudutaan talven aikaan. Tarvitset oman joogamaton ja vaatteet joissa on hyvä liikkua. 10€, maksathan käteisellä tai MobilePaylla paikan päällä.

Osallistuminen ilman ennakkovarausta myös mahdollista!

Hinta: 10€ (maksetaan paikan päällä)

Varaa

LOST WOR(L)DS

Myllysali
15:30-16:10
Kehonkieli, ranska, suomi, englanti
Maksullinen

Mitä muistoja säilytämme menneisyydestä, mitä tarinoita välitämme seuraaville sukupolville? Monikielinen teatteriesityksemme koostuu kuvista ja hetkistä, joissa yksilöiden ja yhteisöjen historia avautuu fyysisen teatterin keinojen ja kielten ja äänten runollisuuden kautta. Tervetuloa!

Sisäänpääsy myös ilman ennakkovarausta!

Hinta: 10€
Alennettu hinta (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, alle 18 v.): 8€
(maksetaan paikan päällä)

Varaa

Syysillan näytös

Paarlastihuone
14:00, 14:50 ja 15:45
Ikäraja: 16+
Maksa mitä haluat

Euphoria Borealis ry on kaikille avoin elokuvayhdistys. Me järjestämme muutaman kerran vuodessa “Kino Euphoria”-nimisiä lyhytelokuvatyöpajoja.

Tämän näytöksen elokuvat ovat pimeään syysiltaan sopivia kauhu-teemaisia otoksia aiemmista työpajoista. Elokuvat ovat joko englanninkielisiä tai tekstitettyjä englanniksi.

Näytöksessä on luettavissa lista sisältöhuomautuksista.

Näytökset ovat K-16.

Lippuja saa ostaa maksa mitä haluat -käytännöllä.

Näytökset ovat klo 14:00, 14:50 ja 15:45. Jokaisessa niistä näytetään seuraavat elokuvat:

Kerttu Jaatinen – Fire Rise With Me
August Joensalo – Another Weekday Morning
Emilia Haukka – The Island
Aino Havu & Saara Lahnajärvi – darkness is a mother with a black mouth
Shareef A. Askar – That Place
Ale Ksi Moine – Charms
Olli Tähtinen – Sound Off
Iiris Anttila – Untitled
Marius Poenar – Selfie
Tessa Sadik-Ogli – You Belong Here

Löydät meidät somesta:

IG: @euphoriaborealis
YouTube: Kino Euphoria
Facebook: Kino Euphoria – Helsinki
Kotisivut

FLASH 3 Valotaiteen Biennaali

Levyhalli, Kiväärigalleria, Karsserisiipi, Suomenlinnan kesäteatteri
15:00-22:00
Ilmainen sisäänpääsy

Valo ja kuolema
– Vaikuttavaa ja kantaaottavaa valotaidetta

Suomen valotaiteen seuran odotettu ja upea biennaalinäyttely Suomenlinnassa 4.-14.11.2021.

Kotisivut

Neuroverkkopeitto-näyttely

Ruutikellari
11:00-18:00
Ilmainen sisäänpääsy

Neuroverkkopeitto kokoaa yhteen taiteilijoita taidekentän eri puolilta Suomenlinnan Ruutikellariin 22.10.-7.11.2021. Näyttely pyrkii tarjoamaan vaihtoehdon ja kriittisen kulman ihmisten kulutustottumusten tarkkailuun.

Lisätietoa

Opastettu kävelykierros Suomenlinnassa

Suomenlinnakeskus
13:30
Kierros on englanniksi
Maksullinen

Paras tapa tutustua UNESCOn maailmanperintökohde Suomenlinnan kiehtovaan historiaan on liittyä opastetulle kierrokselle, jonka järjestää Ehrensvärd seura.

Opastetun kävelykierroksen aikana valtuutettu opas kertoo Suomenlinnan 270 vuotisesta tapahtumarikkaasta historiasta kolmen eri valtion vallan alla, ja myös nykypäivän elämästä saarella.

Kotisivut (englanniksi)

Hinta:
Aikuiset: 11€
Lapset (7-17 vuotiaat): 4€

Osta

Kurja Viapori -kävelykierros

Lauttaranta (Päälaituri)
17:00 ja 19:30
Ikäraja 16+
Maksullinen
LOPPUUNMYYTY!

Syksyn synkkään pimeyteen kannattaa sukeltaa syvemmälle Kurja Viapori -kävelykierroksella. Linnoituksen pimeä vuodenaika on pyhitetty murhamiehille, vankikarkureille, vaietuille salaisuuksille ja ruumiin kuolevaisuudelle.

Kierroksella keskitytään Suomenlinnan historian tummiin tositarinoihin.

Kotisivut

Hinta: 13€

Osta

Suomenlinna-museo

Suomenlinna-museo
10:30-21:00
Maksullinen

Perusnäyttely esittelee linnoituksen yli 260-vuotisen historian vaiheita. Historian tapahtumiin ja Suomenlinnassa eläneiden ja työskennelleiden ihmisten elämään voi tutustua kosketusnäytöillä olevien kuvakirjojen avulla. Näyttelyssä on esillä myös käyttöesineistöä, työkaluja, aseita ja ammuksia, joita on löydetty Suomenlinnan kaivauksista ja ullakoilta.

Kotisivut

Hinta:
Aikuiset: 8€
Opiskelijat/eläkeläiset: 5€
Lapset (7-17 v.): 4€
Alle 7 v. lapset: 0€

Lippuja voi ostaa paikan päältä tai ennakkoon verkkokaupasta. Siirry verkkokauppaan. Suomenlinna-museossa käy myös Museokortti.

Lasistudio Hytti

Lasistudio Hytti
14:00-18:00
Ilmainen sisäänpääsy

Lasistudio Hytti pitää ovet avoinna lauantaina tapahtuman aikaan. Tervetuloa lasihytin ovelle lämmittelemään, seuraamaan lasinpuhallusta ja tekemään ostoksia. Myynnissä lasitöitä ja Esko Eerolan kortteja. Maksutapana käy kortti ja käteinen.

Kotisivut

Swing High'n konsertti

Suomenlinnan kirkko
12:00-17:30 (konsertti alkaa 16:30)
Ilmainen sisäänpääsy, käsiohjelma 10€

Swing High’n Pyhäinpäivän kynttiläkonsertissa kuullaan rauhoittavia ja syvällisiä kappaleita kaipauksesta, mutta mahtuu joukkoon myös iloa ja kiitollisuutta. Tunnelmallinen, kynttilöin valaistu Suomenlinnan kirkko kutsuu hiljentymään musiikin äärelle. Toivotamme sinut tervetulleeksi!

Swing High on kahdeksanhenkinen a cappella -yhtye Helsingistä. Tuomiokirkkoseurakunnan yhtye on ollut koossa jo vuodesta 2000. Johtajana toimii laulaja ja musiikkikasvattaja Fanni Lehto. Swing High’n laaja ohjelmisto kattaa monenlaista musiikkia virsistä kansanmusiikin kautta poppiin.

Kotisivut

Valosirkus Spektri

Linna Barin puisto klo 17:30, Paarlastihuoneen edustalla klo 18:30, Merisotakoulun laituri klo 20:00
Ilmainen sisäänpääsy

Valosirkus Spektri on Vannetanssiyhdistyksen esiintymisryhmä, joka tekee LED-välineillä värikkäitä ja näyttäviä valoesityksiä. Esitykset sisältävät monipuolisia koreografioita, ja lisämausteena tuomme esille esiintyjien persoonia improvisaatio-osuuksilla.

Kotisivut

Tarot-Tuula

Rantakasarmin matkailuneuvonta
14:00-20:00
Maksullinen

Kokenut Tarot-tulkitsija Tuula Huhtala tekee tulkintoja matkailuneuvonnassa 14:00-20:00.

Kotisivut

Hinta: 10€

"Marras" -näyttely

HAA Galleria
12:00-20:00
Ilmainen sisäänpääsy

Galleriassa on esillä Pimiötaiteilijoiden työryhmän ”Marras”-näyttely (21.10.–14.11.2021 ). Näyttely toteutetaan osittain yhtä aikaa ja yhteistyössä Suomen valotaiteen seura FLASHin järjestämän FLASH3-biennaalin kanssa. ”Marras”-näyttelyn taiteilijoita ja FLASH3-biennaalin tuottajia on tavattavissa galleriassa klo 14:00–20:00.

Kotisivut

Tuure Kilpeläinen -keikka

Adlerfeltin terassi
16:30
Ilmainen sisäänpääsy

Adlerfeltin ihastuttavalla terassilla esiintyy Tuure Kilpeläinen akustisesti klo 16.30. Keikka on ilmainen ja paikkoja on rajoitetusti. Käynti terassille vain takapihan kautta. Keikan jälkeen Adlerfeltin iloisella takapihan terassilla maukasta safkaa, loistavaa musaa ja lämmittäviä juomia ainakin klo 21 asti.

Olutfestivaali

Tenalji von Fersen
14:00-23:00
Ikäraja: 18+
Ilmainen sisäänpääsy

Olutfestivaalin aikana pääset heittäytymään erilaisten oluiden ja esitysten maailmaan upeassa Tenalji von Fersenissä. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuvat panimot ovat Suomenlinnan Panimo, Fiskarsin Panimo, Oma Panimo, Mamu Brewing ja Kråkö Bryggeri.

Friction Band esiintyy klo 17:00 ja 20:00.

Kekri Viininmaistelu by Vinstituutti

Pirunkirkon juhlasali
14:00 ja 18:00 suomeksi
16:00 ja 20:00 englanniksi
Ikäraja: 18+
Maksullinen

Puolisokko viininmaistelu, jota vetää Vinstituutti, Haaga-Helian Haagan kampuksen viinikerho. Maistelussa tutustutaan kuuteen erilaiseen viiniin, jotka on valittu sopimaan Kekrin pimeyteen ja mystiseen ilmapiiriin. Koska kyseessä on puolisokko viininmaistelu, viinit paljastetaan vasta tapahtuman aikana.

Viinit on valittu kahdelta maahantuojalta – Soil Wine sekä Let Me Wine, ja kokonaisuutta täydentävät erilaiset maukkaat suolaiset naposteltavat!

Hinta: 30€

Varaa

Artisan Beer 'n' Bites

Tenalji von Fersen
14:00 ja 18:00 suomeksi
16:00 ja 20:00 englanniksi
Ikäraja: 18+
Maksullinen

Viaporin Kekri tarjoaa olutmaistelun Suomenlinnan huikeissa puitteissa! Kekri Beer Tasting on mahtava mahdollisuus tutustua eri käsityöläisoluisiin, joiden takana ovat 5 paikallista pienpanimoa: Suomenlinnan Panimo, Fiskarsin Panimo, Mamu Brewing, Oma Panimo, sekä Kråkö Bryggeri. Kokemusta täydentää oluiden ympärille rakennettu maistelumenu Haaga-Helian Porvoon kampuksen opiskelijoiden toimesta, sekä Kekrin ainutlaatuinen tunnelma. Kokenut isäntämme kertoo vieraille esiteltyjen oluiden ominaisuuksista ja vastaa mahdollisiin kysymyksiin.

Panimot tarjoavat omia tuotteitaan myös Olutfestivaalin aikana!

Hinta: 32€

Varaa

Suomenlinnan Suolakurkut -keikka

Linna Bar
20:30
Ilmainen

Klo 20:30 baarin puolella lauteille nousee Suomenlinnan Suolakurkut Aarni Kivisen johdolla.

Kekri-viikonloppuna myös perjantaina 5.11. before-Kekri ja sunnuntaina 7.11. after-Kekri keikat! Lue lisää Linna Barin sivuilta.

Kotisivut

Sotamuseo

Sotamuseo
11:00-18:00 (myöhäisin sisäänpääsy aika 17:30)
Kummitusopastukset 14:00 ja 17:00
Ilmainen

Kaksi kummitusopastusta, jotka käsittelevät sotahistoriaa kauhutarinoiden kautta, alkavat klo 14:00 ja 17:00

Opastusten lisäksi museon näyttely on auki. Puolustusvoimat – 100 vuotta sodan ja rauhan töissä -näyttelyssä voi tutustua Suomen puolustusvoimien vaiheisiin itsenäisyyden aikana.

Näyttely on esillä kahdessa eri rakennuksessa: Sotamuseon Maneesissa sijaitseva näyttelyosio kertoo Suomen itsenäisyyden ajan neljästä sodasta: sisällissodasta 1918, talvisodasta 1939–1940, jatkosodasta 1941–1944 ja Lapin sodasta 1944–1945.

Kotisivut

Pohjolan jumalattaret kuvitusnäyttely

Rantakasarmi
10:00-20:00
Ilmainen

Näyttely 6.–14.11.2021

Näyttelyssä esillä Apila Pepitan taiteilemia kuvituksia Karolina Kouvolan kirjoittamasta kirjasta Pohjolan jumalattaret (SKS Kirjat, 2021). Syksyiseen kekriin sopivat tummanpuhuvat piirrokset kuvittavat suomalaisen, karjalaisen ja suomenruotsalaisen kansanrunouden ja kansanuskomusten jumalattaria ja taruolentoja. Pohjolan myyttiset naiset ovat kiehtova joukko jumalattaria, haltioita, metsänneitoja ja muita esivanhempiemme kunnioituksen herättäneitä olentoja – kansanperinteemme supersankarittaria. Kirjan kuvituksissa kansanuskon vanhat tarinat saavat tuoreita tulkintoja.

Apila Pepita Miettinen (s.1991, Siilinjärvi) on Suomenlinnassa asuva ja työskentelevä kuvittaja, sarjakuvataiteilija ja graafikko. Apila on opiskellut graafista suunnittelua Aalto-yliopistossa. Hän on kuvittanut paljon erityisesti nuorten kirjoja eri kustantamoille kuten Into, Karisto, Kustantamo S&S ja Kumma.

Kotisivut

Pohjolan jumalattaret -kirjan luomisesta

Paarlastihuone
17:00-18:00
Ilmainen

Puhumassa kuvittaja Apila Pepita. Pohjolan jumalattaret (SKS Kirjat, 2021) on Karolina Kouvolan kirjoittama kirja, joka tuo esille Pohjolan myyttisiä naisia. Teoksessa esitellään kiehtova joukko jumalattaria, haltioita, metsänneitoja ja muita esivanhempiemme kunnioituksen herättäneitä olentoja suomalaisesta, karjalaisesta ja suomenruotsaisesta kansanrunoudesta ja kansanuskoista. Kirjan kuvittaja Apila Pepita kertoo kuvitusten syntymisestä; millaista taustatyötä hän teki ja miten hän toi nykyaikaan nämä myyttiset jumalatarhahmot. Lisää kuvituksia esillä Suomenlinnan matkailuneuvonassa.

Kotisivut

Murheiden Kerääjät

Leikkipuiston risteys, Paarlastihuoneen edusta
14:00-18:30
Ilmainen

Kerää rohkeutesi ja kohtaa murheesi, kirjoita ne sen jälkeen paperille ja jätä Murheiden Kerääjälle inhimillisyyden antina. Kerääjät löytyvät kahdesta paikasta saarelta tapahtupäivän aikana: Paarlaasti huoneen edustalta ja leikkipuiston risteyksestä. Kerätyt surut poltetaan Kekripukin mukana.

Konsort Karhea & Lauluja tuolta puolen

Myllysali
18:00
Ilmainen

Konsort Karhea tulkitsee aikain saatossa säilyneitä lohduttomia ja lohdullisia lauluja Myllysalin hämärässä. Tellervo Viitaniemi, kantele, harppu ja laulu, Matti Takala, luuttu, oud ja laulu, Susanna Tollet, kampiliira, nokkahuilu ja laulu, Jussi Kaisjoki, trumpetti, perkussiot ja laulu, Mari von Boehm, jouhikko, perkussiot ja laulu. Oman heijastuksensa musiikkiin tuo Tellervo Viitaniemen ja Mari von Boehmin teoksista koostuva installaatio Tuonpuoleisen rajalla.

Avoimet ovet taiteilijan työhuoneella

Timo Nevalainen työhuone C28 (Pirunkirkko)
10:00-18:00
Ilmainen

Puhuttelevia teoksia Suomenlinnan romusta ja roinasta. Työhuoneella on myös näytillä muutama kitara, marmoritöitä sekä lantilla käynnistyvä tanssivat naulat -teos, joka pyörii musiikin säestyksellä.

Kekrin tähtiretki

Adlerfeltin edusta
19:45
Ilmainen lippu vaaditaan
LOPPUUNMYYTY!

Tähtitaivas Suomenlinnan yllä. Koe Helsingin pimein taivas Ursan tähtiretkellä Kustaanmiekassa! Retkellä tutustaan syksyn tähtikuvioihin ja planeettoihin sekä niiden paljastamaan maailmankaikkeuden rakenteeseen. Kierroksesta vastaa Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry.

Hinta: Ilmainen

Varaa

Panimo Shop

Panimo Shop
14:00-20:00
Ilmainen sisäänpääsy

Suomenlinnan Panimon Panimo Shop, auki klo 14:00-20:00. Myynnissä hyvä kattaus panimon oluita. Muista myös Kekri-päivän Panimokierrokset, joista lisätietoa löydät täältä.

Kotisivut

Kekri-panimokierrokset

Suomenlinnan Panimo
15:00, 16:00, 17:00 ja 18:00
Ikäraja: 18+
Ilmainen lippu tarvitaan
LOPPUUNMYYTY!

Panimokierrokset Suomenlinnan Panimolla  klo 15:00, 16:00, 17:00 ja 18:00. Vieraile myös panimoshopissa ja tee ostoksia. Panimokierroksen kesto n. 1/2 tuntia. 12 hlö/kierros. Tapahtuma on ilmainen, mutta varaathan paikkasi etukäteen. Kierrokset suomeksi.

Hinta: Ilmainen

Varaa

Tuonpuoleisen rajalla - installaatio

Myllysali
18:00-19:00
Ilmainen

Tellervo Viitaniemen ja Mari von Boehmin teoksista koostuva kokonaisuus kutsuu kunnioittamaan ennen eläneiden henkeä. Installaation äänimaisemana soi klo 18 Konsort Karhean konsertti ”Lauluja tuolta puolen”.

Iist Side Singers -konsertti

Myllysali
20:00-21:00
Ilmainen

Iist Side Singers, Kekrin lumoa -konsertti Laulusolistiyhtye Iist Side Singers nousee lavalle Viaporin Kekrin illassa ja viihdyttää yleisöä mukaansa tempaavilla sikermillä ja upeilla soolokappaleilla. Hienoa musiikkiviihdettä tarjoillaan tunnelmallisessa Myllysalissa. Esityksen kesto on 50min. Esitys on ilmainen. Lisätietoja: Instagram -tili @iistsidesingers ja Facebookista @IistSideSingersOfficial.

Kekri Sauna

Linna Bar
Noin 14:00-22:00
Maksullinen

Sauna on pystytetty Linna Barin pihalle perjantaista sunnuntaihin. Tule nauttimaan lämmöstä viilenevän marraskuisen päivän keskellä!

Hinta 15€.

Lisää infoa löydät Linna Barin nettisivuilta.

Kotisivut

Friction Band

Tenalji von Fersen
17:00 ja 20:00
Ilmainen

Yksitoistahenkisen Friction Bandin musiikki liikuttaa kuuntelijan haudasta eloon ja bissetiskiltä tanssilattialle.

Soitamme moniäänisen setin Cumbiaa, Afrobeatia, Skata, Mamboa ja New Orleansin marssejakin!

Tule juhlimaan marraskuun möröt matkoihinsa ja heräämään eloon Viaporin Kekrin olut -festivaalille Tenalji Von Ferseniin.

Soitto raikaa 17:00 ja 20:00.

Tervetuloa! Bienvenido!

Perheille

Kekri Hunt

Ympäri Suomenlinnaa
14:00-17:00
Ikäraja: 10+
Ilmainen lippu tarvitaan
LOPPUUNMYYTY!

Mitä tapahtuu kun yhdistetään Haamuetsivä Aaron ja Kekrin henget juuri ennen Viaporin Kekriä?

Ota Instagram -tilimme, @aarons_peculiar_blog, haltuun nähdäksesi, mitä tapahtuu seuraavaksi sekä auttaaksesi, kun asiat eivät menekään suunnitelmien mukaan…

Hinta: Ilmainen

Varaa

Kekripukin polttoseremonia

Varvilahti
18:45
Ilmainen

Tule katsomaan, kun murheet poltetaan Kekripukin mukana taivan tuuliin. Tuliryhmä Polte ja Lintukoto esiintyvät polttoseremonian aikana.

Yleisöä suositellaan seuraamaan Kekripukin polttoa Suomenlinna-museon puoleiselta rannalta ja Tykistölahden sillalta.

Lintukoto tarkoittaa alunperin myyttistä paikkaa, joka vanhan uskomusperinteen mukaan sijaitsi kaukana etelässä ja lounaassa, maailman reunalla tai kohdassa, jossa taivaankansi ja maanpinta kohtaavat. Siellä ajateltiin asuvan pieniä olentoja, lintukotolaisia eli taivaanääreläisiä. Uskottiin myös, että muuttolinnut lensivät sinne syksyisin talvehtimaan Linnunrataa seuraten. Nykyään lintukodon ajatellaan tarkoittavan mukavaa, turvallista ja kotoista paikkaa. Viaporin Kekri -tapahtumassa esiintyvä Lintukoto yhdistää musiikissaan tuttuja helsinkiläisiä kaupunkiäänimaisemia vanhojen perinnesoittimien karheankauniisiin sointeihin. Ryhmän puhallinsoittajat kuuluvat Wind on Wind -kollektiiviin, ja tämä esiintyminen onkin osa kollektiivin kymmenvuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Kirsi Ojala on vanhakantaisiin puhallinsoittimiin erikoistunut muusikko. Hän on kiinnostunut Itämeren alueen musiikillisesta historiasta ja erityisesti puhaltimien roolista osana ihmisten arkea ja juhlaa.

Äänitaiteilija-jouhikonsoittaja Mikko H. Haapoja yhdistää musiikissaan sähköistettyjä perinnesoittimia, Helsingin kaupunkiäänimaisemia ja konekomppeja.

Aino Ojala on klarinetisti, laulaja ja tanssija, joka opiskelee musiikkiteatteria ja on aina valmiina hyppäämään kiinnostaviin projekteihin tyylilajista riippumatta.

Veera Katila on klassisen pohjakoulutuksen saanut klarinetisti, joka on sittemmin sukeltanut kansanomaisten puhaltimien maailmaan. Hänen uusimpia aluevaltauksiaan ovat liru, mänkeri, munniharppu ja puusarvi.

Polte juhlii tänä vuonna ryhmän 20-vuotista taivalta. Juhlavuoden kunniaksi nähdään tapahtumassa erityinen mystiikkaa pursuava show. Kuuletko tulen kuiskivan Itämeren pimenevässä illassa? Joikaa kanssamme henget tanssimaan ja tule juhlistamaan pimeyden saapumista kanssamme Suomenlinnaan. Polte on ollut osa Viaporin Kekriä vuodesta 2018.

Kotisivut

Tapahtuman järjestäjät ohjaavat yleisön suositelluille alueille Suomenlinna-museon puoleiselle rannalle ja Tykistölahden sillalle katsomaan Kekripukin polttoseremoniaa. Liiku varoen veden äärellä ja varo liukastumista. Valvo lasten liikkumista koko ajan. Kiitos, että noudatat ohjeita!

Rakenna Oma Kekripukki

Bastion Höpken Tunnelit
14:00-18:30
Ilmainen

Joka vuonna poltamme Kekripukin surujemme kanssa. Mutta tänä vuonna annamme kaikille mahdollisuuden tehdä oman mini-kekripukkinsa, ja viedä sen kotiin muistona Kekristä!

Tulee mukaan ”Tee-se-itse” -kekripukki työpajaan Bastioni Höpken tunneleissa, jossa sinulle opastetaan, miten teet oman kekripukkisi. Kaikki tarvitsemasi tarvikkeet löydät valmiina tunnelista, ja kekrihenget auttavat myös niiden luomisessa.

Pikku Kekrinen

Pajasali
14:00-19:00
Ilmainen

Pikku Kekrisestä löydät tekemistä perheen pienemmille.

Talven Loiste nukketeatteri on tarina Kekripukin vapauttamisesta. Pahantahtoinen henki haluaa pitää maailman kylmässä pimeydessä, mutta onnistuakseen siinä hänen täytyy varastaa Kekripukki ja tämän lahjat. Lasten pitää saada pukki poltettua päästääkseen vapaaksi tämän rakkauden ja lämmön ennen kuin tulee liian pimeä.

Nukketeatterin lisäksi Pajasalista löytyy paljon muuta tekemistä perheen nuoremmille, kuten Tanssilattia, Murheiden Poltto lapsille ja Rakenna Oma Pukki työpaja.

FLASH 3 Valotaiteen Biennaali

Levyhalli, Kiväärigalleria, Karsserisiipi, Suomenlinnan kesäteatteri
15:00-22:00
Ilmainen sisäänpääsy

Valo ja kuolema
– Vaikuttavaa ja kantaaottavaa valotaidetta

Suomen valotaiteen seuran odotettu ja upea biennaalinäyttely Suomenlinnassa 4.-14.11.2021.

Kotisivut

Opastettu kävelykierros Suomenlinnassa

Suomenlinnakeskus
13:30
Kierros on englanniksi
Maksullinen

Paras tapa tutustua UNESCOn maailmanperintökohteen, Suomenlinna, kiehtovaan historiaan on liittyä opastetulle kierrokselle, jonka järjestää Ehrensvärd seura.

Opastetun kävelykierroksen aikana valtuutettu opas kertoo Suomenlinnan 270 vuotisesta tapahtumarikkaasta historiasta kolmen eri valtion vallan alla, ja myös nykypäivän elämästä saarella.

Kotisivut (englanniksi)

Hinta:
Aikuiset: 11€
Lapset (7-17 vuotiaat): 4€

Osta

Suomenlinna-museo

Suomenlinna-museo
10:30-21:00
Maksullinen

Perusnäyttely esittelee linnoituksen yli 260-vuotisen historian vaiheita. Historian tapahtumiin ja Suomenlinnassa eläneiden ja työskennelleiden ihmisten elämään voi tutustua kosketusnäytöillä olevien kuvakirjojen avulla. Näyttelyssä on esillä myös käyttöesineistöä, työkaluja, aseita ja ammuksia, joita on löydetty Suomenlinnan kaivauksista ja ullakoilta.

Kotisivut

Hinta:
Aikuiset: 8€
Opiskelijat/eläkeläiset: 5€
Lapset (7-17 v.): 4€
Alle 7 v. lapset: 0€

Lippuja voi ostaa paikan päältä tai ennakkoon verkkokaupasta. Siirry verkkokauppaan. Suomenlinna-museossa käy myös Museokortti.

Lasistudio Hytti

Lasistudio Hytti
14:00-18:00
Ilmainen sisäänpääsy

Lasistudio Hytti pitää ovet avoinna lauantaina tapahtuman aikaan. Tervetuloa lasihytin ovelle lämmittelemään, seuraamaan lasinpuhallusta ja tekemään ostoksia. Myynnissä lasitöitä ja Esko Eerolan kortteja. Maksutapana käy kortti ja käteinen.

Kotisivut

Valosirkus Spektri

Linna Barin puisto klo 17:30, Paarlaastihuoneen edustalla klo 18:30, Merisotakoulun laituri klo 20:00
Ilmainen sisäänpääsy

Valosirkus Spektri on Vannetanssiyhdistyksen esiintymisryhmä, joka tekee LED-välineillä värikkäitä ja näyttäviä valoesityksiä. Esitykset sisältävät monipuolisia koreografioita, ja lisämausteena tuomme esille esiintyjien persoonia improvisaatio-osuuksilla.

Kotisivut

Tuure Kilpeläinen -keikka

Adlerfeltin terassi
16:30
Ilmainen sisäänpääsy

Adlerfeltin ihastuttavalla terassilla esiintyy Tuure Kilpeläinen akustisesti klo 16.30. Keikka on ilmainen ja paikkoja on rajoitetusti. Käynti terassille vain takapihan kautta. Keikan jälkeen Adlerfeltin iloisella takapihan terassilla maukasta safkaa, loistavaa musaa ja lämmittäviä juomia ainakin klo 21 asti.

Kekri-päivän haamujahti

Sotamuseo
11:00-18:00 (myöhäisin sisäänpääsy aika 17:30)
Ilmainen

Tänä vuonna Kekrin aikaan Sotamuseon valtaavat leikkisät haamut, jotka ovat piiloutuneet Sotamuseon Maneesin näyttelyyn! Haamujahti on uutta kivaa tekemistä koko perheelle!

Pyydä lipunmyynnistä museokierrokselle mukaan leikkisä haamujahti Sotamuseon perusnäyttelyyn.

Jokaisen haamun kohdalla on kirjain. Kerää kaikki kirjaimet ja muodosta niistä suomenkielinen sana.

Näytä lopuksi sanaa lipunmyynnissä ja saat pienen herkullisen palkinnon!

(Mutta kiirehdi, sillä palkintoja on rajattu määrä.)

Ruoka & Juoma

Mummokahvila

Cafe Silo
12:00-21:00
Ilmainen sisäänpääsy

Tunnelmallisessa Cafe Silossa herää Kekrinä henkiin mummovainajien reseptit ja opit, Cafe Silosta tulee Mummokahvila! Tarjolla on itsetehtyjä suolaisia ja makeita leivonnaisia, lämmittävää keittoa ja kuumia juomia.

Kotisivut

Olutfestivaali

Tenalji von Fersen
14:00-23:00
Friction Band: 17:00 ja 20:00
Ilmainen sisäänpääsy

Olutfestivaalin aikana pääset heittäytymään erilaisten oluiden ja esitysten maailmaan upeassa Tenalji von Fersenissä. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuvat panimot ovat Suomenlinnan Panimo, Fiskarsin Panimo, Oma Panimo, Mamu Brewing ja Kråkö Bryggeri. Friction Band esiintyy klo 17:00 ja 20:00.

Viaporin Deli & Café

Viaporin Deli & Café
11:00-21:00
Ilmainen sisäänpääsy

Tervetuloa nauttimaan laajan valikoimamme herkuista paikan päällä tai nouda mukaasi.

Valikoimamme koostuu itse tehdyistä konditoriatuotteista, tuoreista leivonnaisista, runsaista täytetyistä herkkuleivistämme sekä lukuisista muista pienen tai isommankin nälän taittajista. Päivittäin vaihtuva lounas. Meillä nautit myös Suomenlinnan Panimon tuotteista, laadukkaista viineistä ja kuumista juomista.

Kotisivut

Ravintola Suomenlinnan Panimo

Ravintola Suomenlinnan Panimo
12:00-22:00
Ilmainen sisäänpääsy

Ravintolamme ruokalistan perustana ovat luonnollisesti ensiluokkaiset raaka-aineet kotimaisia pientuottajia unohtamatta. Ruokatuotteemme linjaan vaikutteita antavat linnoitussaaren historiankin perusteella skandinaaviset ja venäläiset perinteet jotka yhdistämme klassiseen, mannermaiseen keittiöön. Tyylimme on konstailemattoman krouvia, laatu ja maku ovat keittiön prioriteettilistalla kärkisijailla. Tavoitteemme on tuottaa vieraillemme maukkaan ruoan, juoman, miljöön ja palvelun kautta elämyksellistä mielihyvää täyden vatsan saattelemana.

Kotisivut

Bastion Bistro

Bastion Bistro
11:00-22:00 (keittiö sulkee 21:30)
Ilmainen sisäänpääsy, Viaporin Kekrin aikana ei pöytävarauksia

Tervetuloa nauttimaan mutkatonta ja maistuvaa bistroruokaa kaikkia aisteja hellivässä, kiireettömässä miljöössä, pienen kävelymatkan päässä Suomenlinnan päälaiturista. Ruokalistan raaka-aineet pyrimme saamaan vastuullisesti lähellä tuotettuina ja valmistettuina, unohtamatta Suomenlinnan oman panimon juomia. Valmistamisessa korostuvat perinteiset saaristolaiset valmistusmenetelmät, kuten grillaaminen, liekittäminen, hauduttaminen ja keittäminen.

Kotisivut

Suomenlinna Museon kahvila

Suomenlinnakeskuksen kahvila
10:30-21:00
Ilmainen sisäänpääsy

Keskeisellä paikalla Suomenlinna­keskuksessa sijaitseva kahvila palvelee kävijöitä lähes vuoden jokaisena päivänä. Samoissa tiloissa toimii kauppa, jossa on myynnissä matkamuistoja ja lahjatavaroita.

Kotisivut

Café Vanille Pop-up kahvila

Paarlastihuone
14:00-20:00
Ilmainen sisäänpääsy

Café Vanillen Pop Up kahvila Paarlastihuoneessa tarjoilee hauskoja kekriteemaisia makeita leivonnaisia sekä pientä suolaista. Glögiä, teetä, kahvia sekä limonadeja. Ota mukaan tai nauti paikanpäällä. Varo, munkissasi saattaa olla hämähäkki…

Kotisivut

Café Vanille

Café Vanille
12:00-20:00
Ilmainen sisäänpääsy

Café Vanillen kakuista saatat löytää Kekrin aikaan lepakon, pääkallon tai vampyyrin hampaat… talon nurkilla leijailee myös ystävällinen aave. Tervetuloa vaaleanpunaisen talon vieraaksi kirkkoa vastapäätä.

Kotisivut

Linna Bar

Linna Bar
14:00-24:00
Ilmainen sisäänpääsy

Suomenlinnan kodikas paikallisbaari, missä voi tapahtua mitä vain! Täällä lähtee jano ja syötäväksi on tarjolla monenlaista pikkupurtavaa, ruokatarjoilua myös ulkona grillistä.

Kotisivut

Adlerfelt

Adlerfelt
11:00-23:00
Ilmainen sisäänpääsy

Adlerfelt juhlistaa Viaporin Kekriä herkullisen ruoan ja lämmittävän juoman merkeissä! Varaa pöytä ennakkoon täältä! Pöytävarauksen voit tehdä myös soittamalla numeroon +358 41 3170998.

Kotisivut

Kekri Viininmaistelu by Vinstituutti

Pirunkirkon juhlasali
Ikäraja: 18+
14:00 ja 18:00 suomeksi
16:00 ja 20:00 englanniksi
Maksullinen

Puolisokko viininmaistelu, jota vetää Vinstituutti, Haaga-Helian Haagan kampuksen viinikerho. Maistelussa tutustutaan kuuteen erilaiseen viiniin, jotka on valittu sopimaan Kekrin pimeyteen ja mystiseen ilmapiiriin. Koska kyseessä on puolisokko viininmaistelu, viinit paljastetaan vasta tapahtuman aikana.

Viinit on valittu kahdelta maahantuojalta – Soil Wine sekä Let Me Wine, ja kokonaisuutta täydentävät erilaiset maukkaat suolaiset naposteltavat!

Hinta: 30€

Varaa

Artisan Beer 'n' Bites

Tenalji von Fersen
Ikäraja: 18+
14:00 ja 18:00 suomeksi
16:00 ja 20:00 englanniksi
Maksullinen

Viaporin Kekri tarjoaa olutmaistelun Suomenlinnan huikeissa puitteissa! Kekri Beer Tasting on mahtava mahdollisuus tutustua eri käsityöläisoluisiin, joiden takana ovat 5 paikallista pienpanimoa: Suomenlinnan Panimo, Fiskarsin Panimo, Mamu Brewing, Oma Panimo, sekä Kråkö Bryggeri. Kokemusta täydentää oluiden ympärille rakennettu maistelumenu Haaga-Helian Porvoon kampuksen opiskelijoiden toimesta, sekä Kekrin ainutlaatuinen tunnelma. Kokenut isäntämme kertoo vieraille esiteltyjen oluiden ominaisuuksista ja vastaa mahdollisiin kysymyksiin.

Panimot tarjoavat omia tuotteitaan myös Olutfestivaalin aikana!

Hinta: 32€

Varaa

Wine Bar Lumme

Pirunkirkko
Ikäraja: 18+
14:00-23:00
Ilmainen sisäänpääsy

Sesonkiherkkuja ja viiniä Lumme Cateringin tarjoilemana Pirunkirkossa tapahtuma päivänä klo 14:00-23:00.

Päivän menun löydät täältä.

Kotisivut

Chef’s Food Cart – Grillivaunu

Linna Barin terassi
14:00-22:00
Ilmainen sisäänpääsy

Chef’s Food Cart tarjoilee maistuvaa grilliruokaa Linna Barin terassilla. Heidän menustaan löydät seuraavat huippusuositut ruuat:

Chili Cheese HotDog (liha- tai vegeversio)
Chili Cheese ranskalaiset (liha- tai vegekastike)
Makkaraperunat (liha- tai vegeversio)
Chicken Wing’s -annos Chef’s Food Cart -vhilikastikkeella
Ranskalaiset majoneesilla

Hinnat 4-8€.

Bumi Food Truck

Paarlastihuoneen edusta
14:00-22:00
Ilmainen sisäänpääsy

Bumi Food Truck tarjoaa seuraavia ruokia:

Comtam 15€
Ramenkanateriyaki 15€
Guabao 6€

Kaikista saatavilla myös vegaani vaihtoehto.

Pop-up bar by Linna Bar

Myllysali
16:30-21:30
Ilmainen sisäänpääsy

Linna Bar pitää pop-up baaria Myllysalissa tapahtumapäivänä klo 16:30-21:30.

Ravintola Suomenlinnan Upseerikerho

Suomenlinnan Upseerikerho
15:00-22:00
Ilmainen sisäänpääsy

Suomenlinnan Upseerikerholla on avoimet ovet, ruokaa ja juomaa tarjolla klo 15:00-22:00. Listalla Upseerikerhon herkullista kalakeittoa!

Sanga Food Truck

Paarlastihuoneen edusta
14:00-22:00
Ilmainen sisäänpääsy

Sanga Food Truck valmistaa lämpimiä Grilled cheese voileipiä itse leivotusta artesaani hapanjuurileivästä, mitä maustetaan paikallisilla raaka-aineilla ja hyvällä meiningillä. Kaikki täytteet valmistetaan aina itse ja pien- ja lähituotantoa suosien. Näin taataan paras käsintehty lopputulos alusta asti. Tarjolla myös herkullinen valikoima lisukkeita ja voileivistä myös vegaaninen vaihtoehto!

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa pysyäksesi ajan tasalla.